AERODYNA 1/13

Inboxy, zapowiedzi
Awatar użytkownika
Daniel-Martola

Re: AERODYNA 1/13

Post autor: Daniel-Martola »

Mówiłem że to nie ode mnie. Kamil, co piłeś? :lol:
Daniel Lachman
Sklep Modelarski Martola
http://www.martola.pl
Awatar użytkownika
TGMJ

Post autor: TGMJ »

Ja rozumiem różne rzeczy ale "konkurs"? Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że prezentujący swe olśniewająco brodate oblicza sportowcy modelarscy biorą udział (jak wszyscy prawie olimpijczycy) w ZAWODACH, a nie jakichś przyziemnych konkursach!
Awatar użytkownika
fragles

Post autor: fragles »

Już zdążyłem wstępnie rzucić okiem do zawartości. Jest poza tym parę ciekawych tekstów. Na przykład jest też i o sztuce:

Często ze strony ogarniętych trwogą mniej dojrzałych adeptów modelarstwa pada pytanie, czy modelarstwo jest sztuką. Odpowiedź na tę semantyczną wątpliwość jest prosta. Nie trwóżcie się! Bez wątpienia sztuką jest wygrywanie w zawodach modelarskich i to im większa sztuka, tym większy prestiż. Zatem, jeśli wygrywanie jest sztuką, to tym bardziej modelarstwo też nią musi być.

Albo to:

(...) Czy kursywa jest wystarczająco krzywa jako narzędzie w walce o prestiż? Odpowiadam niedowiarkom: prawidłowa jest transkrypcja słowa prestiż, gdyż pochodzenie jego jest od prestige, gdzie g wymienia się na ż.

Sądząc po zapowiedziach tytułów artykułów ciekawy też powinien być następny numer. Np.:

- Zakręty myśli. O modelarstwie.
- Barok vs gotyk.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Recenzje/Nowości”