Kalkomanie
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Re: Kalkomanie
jak w analogii, którą podałam, każda taka odpowiedź będzie obardzona błędem i zastrzezeniami..
to nie możesz od razu napisać po ludzku, tylko sypiesz metaforami
- Tomasz Mańkowski
- Kontakt:
Po prostu, tak prostej odpowiedzi nie ma...Robert P pisze: A sądziłem, że padnie odpowiedź w stylu...."godna polecenia czy uwagi jest firma XXX"
Techmod ma opinie jednego z najlepszych (od strony technicznej) producentów (drukarzy) kalkomanii w Europie Środkowej. Ale nie wszystkim kalkomanie Techmodu pasują.
A ponadto Techmod w dużej części drukuje to co mu ktoś zaprojektuje (bo sam nie ma na to czasu... )
Cartograf ma opinię najlepszej firmy drukującej kalkomanie na świecie, ale... ich kalkomanii nie ma w sprzedaży (drukują jedynie na zlecenie dla innych)
Bison ma ciekawe projekty ale drukuje w różnym miejscach i jakość (technicznie rzecz biorąc) jest zmienna...
ect,
ect,
ect,
Zamiast zadawać pytanie ogólne, zapytaj lepiej np. "kto drukuje dobre kalkomanie do P-40 z Afryki w 1/48" albo 'kto drukuje dobre kalkomanie do polskich Rosomaków w 1/35" i wtedy dostaniesz jakieś konkretne odpowiedzi.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
nawet cartograf, sławny cartograf potrafił spierdolic i zrobic kalkomanie na filmie tgak pancernym, że naqwet cienki klej po nim pływał, a kliszy nie rozpuszczałTomasz Mańkowski pisze:ect,
... i HDL też zuoBercik pisze:Techmod to zuo
Dobre jest Superscale i potfur w konefce, róbmy listę z plusikami i minusikami!
- KFS-miniatures
- Kontakt:
techmod to czasem zło, czasem dobro. jedne techmody siadają idealnie, innych nie rusza nawet debonder czy cienki klej, a jeszcze inne rozpadają sie jak hartowane szkło juz po włozeniu do wody..
"Nowe" kalki Eduarda są zajebiste. Pierwszy raz po wycieraniu łosza z kalki, zostało mi wszystko z liniach podziału i nitach!
- KFS-miniatures
- Kontakt:
nie miałem stycznosci z kalkomaniami eduarda, które zachowywały by się inaczej
...prócz kalekDaniel ice Gronowski pisze: Pierwszy raz po wycieraniu łosza z kalki, zostało mi wszystko z liniach podziału i nitach!