Chi-to FineMolds 1:35

Inboxy, zapowiedzi
Awatar użytkownika
micmal

Chi-to FineMolds 1:35

Post autor: micmal »

Witam,
taką staroć mam, chyba z 2012 roku, ale że czołgów z kraju Wiśni mało w polskich internetach, to sobie pozwoliłem takie coś skrobnąć. Zachęcam do japońskich czołgów, zwłaszcza, że ten jegomość może być ciekawą opcją do zrobienia "co by było gdyby" i to nie z udziałem niemieckich E 75, E 100, czy też innych Lowe.

Rysa histeryczna.
Pojazdów Chi-to wyprodukowano 5, dwa w 1942 i trzy w 1943 roku. Czołg wyposażono w 75 mm armatę i dwa km. Kadłub i wieża spawane, zresztą wieża stanowiła jakby powiększoną kopię wieży Chi-nu, ale bez tylnego luku. Czołg nie został użyty bojowo.

Pudełko

Obrazek

Instrukcja w formie książeczki

Obrazek

Wypraski

Obrazek

I dalej pierwszy woreczek z częściami

Obrazek

Faktura wieży, delikatna, coś jak w nowych Shermanach Tamki

Obrazek

Obrazek

Lufa niestety w dwóch częściach

Obrazek

Podstawa czołgu, a właściwie jej górna część.

Obrazek

Obrazek

Raszki z zawieszeniem

Obrazek

Obrazek

Gąsienice. Powywijane we 4 strony świata, choć z ładnym detalem. Zresztą alternatywy chyba brak. Friuli do tego pojazdu nie ma. Friulki są do Chi-ha a w tym czołgu Japończycy zmienili traki, poszerzając je.

Obrazek

Blaszki

Obrazek

Kalki. Ciekawie się zapowiadają oddając oznakowania zdobycznych pojazdów.

Obrazek

Model w cenie ponad 200 zł daje nam frajdę stworzenia czołgu oryginalnego, rzadko spotykanego na forach. Z dodaktów to chyba tylko FineMolds je robi, u nas chyba niedostępne, więc śmiało można prosto z pudełka robić.
Awatar użytkownika
bohdan

Re: Chi-to FineMolds 1:35

Post autor: bohdan »

Piękny model
Awatar użytkownika
Korowiow

Post autor: Korowiow »

Ciekawy temat wybrałeś Michał. Detale mniam widać.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

Dobrą robotę robi komercyjna sieczka. Szerzy uwielbienie dla hitlerowskich bohaterów wojny,pomija zupełnie żołnierzy polskich, szczególnie walczących w kraju. Czyżby od tych herosów nazizmu Polskę wyzwoliły krasnoludki z USA i Anglii ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Recenzje/Nowości”