BWP-1 z 7BOW

Walkaroundy, przekazy historyczne, rzeczywistość dla modelarstwa
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Re: BWP-1 z 7BOW

Post autor: Tomasz Mańkowski »

tankmania pisze:Ale wiem, że było w tym duzo skrótów myślowych... ;)
Niewątpliwie ;)
tankmania pisze:Miałem na myśli manewry w związku z iksem. Oznaczenie swój - wróg.
Manewry - ćwiczenia - ...
Do tego miejsca zgoda - dalej niekoniecznie... zresztą, nie wiem...
W chwili obecnej do nauki strzelania / celowania itp służy głównie elektronika ( trenażery, symulatory --> np. http://www.magnum-x.pl/index.php?option ... &Itemid=12 ) a manewry / ćwiczenia na poligonie doskonalą raczej inne umiejętności współczesnej armii...
Obrazek
tankmania

Post autor: tankmania »

Tomasz Mańkowski pisze:W chwili obecnej do nauki strzelania / celowania itp służy głównie elektronika ( trenażery, symulatory --> np. http://www.magnum-x.pl/index.php?option ... &Itemid=12 ) a manewry / ćwiczenia na poligonie doskonalą raczej inne umiejętności współczesnej armii...
Być może, napisałem na początku, że nie wiem tylko głośno myślę.

Oglądałem w TV jakieś zawody NATO (nie ćwiczenia tylko własnie zawody) w celowaniu czołgami kilka lat temu. Oczywiście "strzelali" elektroniką jak w grach video. Było kilka ruchomych celów z odbiornikiem sygnału, a czołgi miały za zadanie wycelować i strzelić jakimś sygnałem.
W każdym razie te ruchome cele to były własnie jakieś BWP i Teciaki przemalowane w dziwne kamo.
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

tankmania pisze:Oglądałem w TV jakieś zawody NATO (nie ćwiczenia tylko własnie zawody)
Pawełku, tyle że jest to fotka nie z zawodów a z ćwiczeń ( sądząc po artykule jaki Jacek do niej podpiął ) i to z ćwiczeń w obronie wybrzeża - a atakujących którzy ewentualnie mogli celować do tego "pojazdu-celu" praktycznie nie było.

Inna sprawa, że w ostatnim tygodniu zaczęły się ćwiczenia "Anakonda 12", więc może chłopaki pokombinowali coś z kamuflarzem ( jak przypuszczałeś ) bo zimą w czasie ćwiczeń niektóre nasze Leopardy po raz pierwszy w historii uzyskały zimowy mundurek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Przekombinowałem nieco...
Leopardy zimowy mundurek nie dostały w tym roku, tylko w 2010... jak ten czas leci...
Obrazek
Obrazek
Fotki "podkradzione" od użytkownika vor033 z forum Militaryphotos.net
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dokument”