Wywrotka ZIŁ MMZ-555

Moderator: sinus

Awatar użytkownika
sinus

Wywrotka ZIŁ MMZ-555

Post autor: sinus »

Nie wiem co mnie podkusiło, ale postanowiłem ulepić ten wspaniały model.
Zaczęło się od tego, że Matheas narobił mi smaku na warsztatach ziłem, którego malował.
Grzegorz doradzał sprzedać, choć nikt nie chciałby kupić, więc musiałem coś z nim zrobić.
Zreflektowałem się tylko za późno że mogłem spytać o sponsoring producenta szpachlówki i materiałów ściernych.

ZIŁ-131 ICM z konwersją na wywrotkę Customfactory http://www.scalefun.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=2141.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Model wstępnie złożony do zdjęć. Jak zwykle popełniłem wiele błędów, jednak najpoważniejszy to ten że nie zdecydowałem się na wymianę ramy, która powinna być krótsza.
Model wypada potraktować jako treningowy w oczekiwaniu na model Red Iron Models.

Wszelkie współporady wielce wskazane. :piwo:
Awatar użytkownika
Matheas

Re: Wywrotka ZIŁ MMZ-555

Post autor: Matheas »

No nieeee usiadł i zrobił! Bajerancko :banana: Cieszę się że mogłem pomóc :piwo:
Awatar użytkownika
ges

Post autor: ges »

O! Kolejny cywil. Lubię.
Kleję, bo lubię...klej.
Panzer

Post autor: Panzer »

Od razu widać że ruskie ustrojstwo to jest...
Komentarze na polskich forach dyskusyjnych? Tak ja to widzę:
Obrazek
Awatar użytkownika
grzegorz75

Post autor: grzegorz75 »

Przy zbiorniku paliwa widzę wenżyk zapierdolony z mojego zwoju co ześ mnie oszukał
Awatar użytkownika
sinus

Post autor: sinus »

grzegorz75 pisze:Przy zbiorniku paliwa widzę wenżyk zapierdolony z mojego zwoju co ześ mnie oszukał
Jesteś kolego w mylnym błędzie. Wenżyk tylko przypomina ten, którym nie chciałeś się PODZIELIĆ.
Awatar użytkownika
grzegorz75

Czego można się było spodziewać... same oszczerstwa ...
Awatar użytkownika
Korowiow

Post autor: Korowiow »

Spaniały, jednakowoż afera z zapierdolonym ze zwoju wenżykiem rzuca się cieniem.
Awatar użytkownika
hiwis

Post autor: hiwis »

Jakie będzie ostateczne malowanie? Pamiętaj, że niemieckie pojazdy wyjeżdżały z fabryki pokryte jednolitą farbą, najpierw Panzergrau, potem Wehrmacht Oliv, a na koniec już tylko rdzawoczerwoną farbą podkładową. Farby do kamuflażu były dostarczone w takich dużych tubach i w jednostkach polowych był nanoszony kamuflaż - wiosną z przewagą zieleni, latem mieszany i jesienią z przewagą brązu. Same farby mogły być rozcieńczone wodą, alkoholem lub benzyną i nanoszone natryskowo, pędzlem lub czym popadło, w zależności od warunków. Stąd duża różnorodność niemieckiego kamuflażu. Ale pewnie to wiesz.
Awatar użytkownika
grzegorz75

Jest to bardzo indywidualna sprawa każdego modelarza.Bardzo często jest to sprawa gustu.
Podpowiadam jak brzmiały w danym czasie rozkazy(wytyczne) nakazujące używanie danych kolorów z palety barw RLM, podaje źródło.
ODPOWIEDZ

Wróć do „sinus”