Su 34 Italeri 1:72
Moderator: Robert O.
Re: Su 34 Italeri 1:72
Bardzo fajne, ja mam na warsztacie Flankera w 48 i może będę się wzorował ma Twoim cieniowaniu. Mam tylko pytanie, czy te wybrzuszenia na silnik przed dyszami nie powinny też być w kolorze wyprażonego metalu, tak jak same dysze? Tak jest na wszystkich znanych mi zdjęciach flankerów.
-
Robert O.
dziękiRobert P pisze:kurcze, ale fajne. A mógłbyś zapodać jak i czym to zrobiłeś?Robert O. pisze:zrobiłem wypłowienia
wyplowienia robiłem tak:bazowe kolory bardzo mocno rozcienczone zmieszane z białym i na niskim ciśnieniu ok 0,5atm szybkimi ruchami nakladalem plamki starając sie celować w środki paneli ,maluje H&S Ultra
Arcturus pisze: Mam tylko pytanie, czy te wybrzuszenia na silnik przed dyszami nie powinny też być w kolorze wyprażonego metalu, tak jak same dysze? Tak jest na wszystkich znanych mi zdjęciach flankerów.
Mam 4 schematy tego egzemplaża i na dwóch gondole silnikowe sa w kolorze kamuflażu ,zdjeć nie szukałem bo z założenia model z pudła bez wnikania.
-
Robert O.
Osłony pomaziane na biało ,zostały jeszcze na skrzydłach i okrągła na garbie ale to juz kalki

-
Robert O.
reszta osłon na biało,pas przeciwodblaskowy,połysk, kalki,jutro łosz

- KFS-miniatures
- Kontakt:
niezmiennie bardzo obiecująco się to prezentuje
-
Robert O.
kamil jutro albo jeszcze dzisiaj zapodam łosz ,w zwiazku z tym ze nie dam fotek bo te co robie w domu sa hujowe,co dalej ?
- KFS-miniatures
- Kontakt:
łosz, mat/satyna (mozesz zróznocowac na powierzchniach- na zdjeciach ciezko bedzie efekt wyschwycic, ale na zywo dodaje efektu) i sie zobaczy ja to wygląda..
-
Robert O.
witam
po łoszu i matowy/pólmatowy z Pactry
Foty przy świetle dziennym i znowu trochę inne kolory wyszły

po łoszu i matowy/pólmatowy z Pactry
Foty przy świetle dziennym i znowu trochę inne kolory wyszły

Potwierdziło mi to, że chyba jestem przeciwnikiem łosza, a w szczególności na samolotach. Dla mnie to krok w tył jednak, uciekły przejasnienia i kolory robią się jakby "szarobure".
Filtry moim zdaniem duzo lepiej się prezentują.
Filtry moim zdaniem duzo lepiej się prezentują.
-
Robert O.
Tanku rozjasnienia nie uciekły
foty ciemniejsze dlatego aż tak bardzo nie widac ,może trochę sie stonowały