Już mnie k....ca strzela, jak do cholery pomalować wężyki kamo, żeby na około nie prószyło ?
Niby na niższym ciśnieniu niż zwykłe malowanie, ale wtedy farba nie kryje jednolicie, wylatuje kroplami.
Używam farb Vallejo i aero H&S Ultra.
Potrzebuje pomocy.
Pzdr
Wżezyki z aero.
Wżezyki z aero.
Pzdr Sebastian
Re: Wżezyki z aero.
Uzywaj Tamiji albo Gunze akrylowych. Rozciencz mocniej niz zawsze, zmniejsz cisnienie.Używam farb Vallejo
Ja valejo wypierdzielilem zaraz po kupnie bo mnie tez $%^&* strzelala. Po co sobie utrudniac?
Tylko gunze dobrze jest a wrecz konieczne rozcieńczyć ichnym rozcieńczalnikiem
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Gunze rozcieńczone rozcienczalnikiem do farg serii C (nawe w trzypadku jeśli malujesz serią H), może też byc leveling thinner> Rozcieńczenie do konsystencji "mleka" gdzieś 2 a nawet 3 cz. thinera do 1 cz. farby.
Ciśnienie WYSOKIE wtedy strumień jest bardziej zcentrowany. Maluj kilkoma cienkimi warstwami.
Ciśnienie WYSOKIE wtedy strumień jest bardziej zcentrowany. Maluj kilkoma cienkimi warstwami.
Ale na wysokim sie kleksi jak masz bardoz zadka farbe - chyba ze masz szybka reke
Jak nie masz rozcienczalnika Gunze, Aceton tez sie sprawdza - czasem nawet zastanawiam sie czy nie lepiej ...
Jak nie masz rozcienczalnika Gunze, Aceton tez sie sprawdza - czasem nawet zastanawiam sie czy nie lepiej ...
K.., dupa !
Gunze + niestety Thinner 110 i prawie ukręcona gałka od regulacji ciśnienia.
Wyszło gówno:

Nie wiem, może to wina kompresora (Mar), jestem ostro wk..., ale nie będę już kombinował, będę poprawiał maskując.
Gunze + niestety Thinner 110 i prawie ukręcona gałka od regulacji ciśnienia.
Wyszło gówno:

Nie wiem, może to wina kompresora (Mar), jestem ostro wk..., ale nie będę już kombinował, będę poprawiał maskując.
Pzdr Sebastian
-
Slash
A ten aero to czysty jest? Czasem mały paproszek w dyszy potrafi uprzykrzyć życie. Kompresor w miarę równo dmucha? Igła jest równo w dyszy? No i przede wszystkim czy próbowałeś bardziej rozcieńczyć farbę?
Ja tam sie nie znam, ale za dobrze Ci pokrylo.
1. bardziej rozcienczyc
2. zwieksz ciut cisnienie (nie swoje, kompresora)
sprawdz czy iglica czysta.
1. bardziej rozcienczyc
2. zwieksz ciut cisnienie (nie swoje, kompresora)
sprawdz czy iglica czysta.