[G] Beaufighter Mk IC, Tamiya 1:48

Moderator: Arcturus

Awatar użytkownika
Arcturus

[G] Beaufighter Mk IC, Tamiya 1:48

Post autor: Arcturus »

No to dobrnąłem do końca. Pierwszy w karierze "brudas". Zakres przeróbek przedstawiony jest w wątku warsztatowym - najważniejsza robotą było przerobienie skośnych stateczników poziomych na... poziome. W budowie został wykorzystany zestaw blaszek Eduarda ("zoom" dla wnętrza). Malowanie: spód to Azure (Vallejo 70902), kamuflaż góry: Dark Yellow (XF-60) oraz Flat Earth (XF-52) Tamiyi. Nie dorabiałem wyrzutników bombowych widocznych na zdjęciach, ponieważ nie byłem pewien ich wyglądu... Jako że były to elementu montowane i demontowane, uznałem że taka interpretacja jest dopuszczalna.
Dość chrzanienia, zapraszam do oglądania...
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Arkady72

Re: [G] Beaufighter Mk IC, Tamiya 1:48

Post autor: Arkady72 »

Bardzo fajny. Tylko szkoda, że nie matowy na koniec.
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Awatar użytkownika
Arcturus

Matowany Pactrą, może muszę spróbować jakiegoś innego matu...
tankmania

Post autor: tankmania »

Z modelu na model coraz lepiej, czyli jest jak trzeba, czyli forma zwyżkowa.
Bałem się trochę tych zielonych preszajdnigów, na początku wyglądało to nieciekawie, ale wyszło dobrze.

Mi się podoba.
Robert O.

Post autor: Robert O. »

niektore zdrapki nie ten teges ale całość bardzo miodna
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

Podoba się bo
-RAF,
-Desert Scheme,
-interesująco zmęczony,
-kolektory wydechowe w różnym stopniu przepalone.

Niepodoba sie Interior Green pod przezroczystą osłoną anteny niewiemczego. Po mojemu, czego nie podeprę żadnym kwitem, kolor kamuflażu byłby zdecydowanie bardziej ok.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Awatar użytkownika
timi

Post autor: timi »

Nie podobają mi się zdarcia i to że się błyska, reszta klasa :!:
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

Jeszcze jedno-czy awiator w pierwszym rzędzie dostał celownik? Może to kwestia zdjęć ale nie widzę.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Awatar użytkownika
MIRO

Post autor: MIRO »

Miałem nadzieję, że jeszcze trochę poszalejesz z brudzingiem, ale i tak jest bardzo fajnie.
pozdrawiam
Mirek
Awatar użytkownika
Arcturus

Dzięki za wszystkie komentarze, cieszę się że się chociaż umiarkowanie podoba :D . Co do odrapań to daleki jestem od zadowolenia, chciałem je zróżnicować ale jest jak jest. Jestem zdecydowanie bardziej zadowolony z zróżnicowania powłoki lakierniczej, chyba nie jest gorzej niż w poprzednich moich modelach, a o to chodzi .
JBZ pisze: Niepodoba sie Interior Green pod przezroczystą osłoną anteny niewiemczego. Po mojemu, czego nie podeprę żadnym kwitem, kolor kamuflażu byłby zdecydowanie bardziej ok.
Zastosowałem frajdolarskie podejście - nie ma kwitów, to zrobić żeby było śmieszniej.
JBZ pisze:Jeszcze jedno-czy awiator w pierwszym rzędzie dostał celownik? Może to kwestia zdjęć ale nie widzę.
Jest jest, tylko nie załapał się na zdjęcie :)

Chyba jest mała wtopa - jakoś na tych zdjęciach oryginału nie zauważałem oszklenia nad stanowiskiem strzelca i przyjąłem bezkrytycznie, że go brak. Na nPWMie jednak zwrócili mi uwagę, że coś tam jakby widać. Chyba trzeba będzie dorobić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arcturus”