Żona zarezerwowała sobie domenę na az.pl za 0zł, pozostaje jeszcze jakiś tam hosting wykupić. Ponieważ szału dupy na żoninej witrynie nie będzie, zresztą sam mam zamiar ją zrobić (w jakiejś joomli mi polecono), to pytanie o ten hosting.
Tak do stówki to az.pl ma promocję bez limitu transferu (99zł) lub np. hekko.pl (69zł - 20gb rocznego transferu).
Co prawda, to pierwsze moje kroki w takiej materii, ale zastanawiam się, czy warto dołożyć 3 dychy, czy dać sobie na razie spokój. No i z tymi domenami za bardzo nie jestem pewien - niby pierwszy rok za darmo, ale to tak mi trochę podejrzane, bo wiadomo, w dzisiejszych czasach darmo, to zazwyczaj synonim kłopotów.
Dodatkowo, jak już bym ogarnął taką stronkę, to i może sobie bym coś takiego utworzył ale tu wraca kwestia tej darmowej domeny, faktycznie pierwszy rok oferowany jest darmowo?.
Aha, wymieniam az, bo niby tanio, a hekko bo akurat w pracy kolega ma, z postawioną właśnie joomlą i w razie ewentualnych pytań do niego bym się kierował a całkiem się nie znam, czy i na az można ją instalować itd.
PS. Delikatnie proszę z ewentualnymi poradami, bo widzicie, żem "noga" w tych sprawach