Mechanizm obserwacji uczestniczącej może prowadzić do bardzo intensywnych interakcji. Nie odbiera to wartości samym obserwacjom.Jaho63 pisze:Gdybyś był tylko obserwatorem to tak. Ale skoro sam dokładasz swoje odczynniki to diagnoza nie może być obiektywna.Grzegorz2107 pisze:Mnie interesuje ten proces rozpadu
Musisz jednak przyznać, że ewolucja postępuje? Tutaj już jest duży skok cywilizacyjny choćby dzięki deklaracji niebanowania i nie chlastania wątków niechcianymi wypowiedziami?
Gdyby jeszcze udało się utrzymać tę początkową tolerancję dla każdego i każdej, nawet najdziwniejszej formy realizacji, byłby full sukces.
:
Czy Malinowski mógłby napisać "Życie seksualne dzikich" nie wchodząc głęboko w zwyczaje i życie badanych plemion? Byli tacy co poświęcili dużo więcej badając obce kultury.
Wiem, nie masz "tego" interesującego mnie genu.Ale ty sobie zdajesz sprawę, że nie przekraczając granicy ataku personalnego, mnie osobiście (jako przykład) nie byłbyś w stanie doprowadzić do takiego stanu, do jakiego doprowadzasz wielu kolegów? :lol