Heinkell
-
Marek Naja
Heinkell
Poszedłem ja sobie dziś do hipermarketu i tradycyjnie najpierw zaglądnąłem na stoisko Revella co by popatrzeć na pudło z He-111. A tu niespodzianka, pudła nie ma. W końcu ktoś się za te 265 zł skusił, pomyślałem. Jednak z boku leżała kupa pudełek i tam był też ten H-111 ale za 219 zł! Tego było już na moje nerwy za dużo - kupiłem! W domu zajął prawie cały stół. Otworzyłem, a tam taki bydlak. Do szafki nie poszedł bo się nie zmieścił
Teraz sobie parę miesięcy będę przeglądał literaturę, kupował aftermarkety i popatrzę gdzie by tu można było kupić towot...
-
Robert O.
Re: Heinkell
a po kiego Ci Marek towot?Marek Naja pisze:....i popatrzę gdzie by tu można było kupić towot...
w którymś z tematów tez ktos o tym pisał ,o co kaman ?
Powstała nowa świecka tradycja żeby samoloty brudzić "naturalnym czynnikiem tyrającym powierzchnię".Robert O. pisze: a po kiego Ci Marek towot?
w którymś z tematów tez ktos o tym pisał ,o co kaman ?
Jest na PWM w najsłynniejszym dzisiaj Spicie.Robert O. pisze:daj linka do tej tradycji,bom ciekaw
"Na tym modelu nie ma nic poza podkładem, alkladami, olejnymi emaliami i naturalnym brudem (smar grafitowy, olej maszynowy, towot, pastele)."
Obiecałeś kedyś rurkę zrobić...Marek Naja pisze: H-111 - kupiłem!
A na poważnie to też mam czasami chęć kupić takiego grzmota i go sKONTIVEISować. Tylko trzeba by się zapisać na jakiś przyspieszony kurs konsekwencji i cierpliwości.
-
Marek Naja
Zanim zamknąłem warsztacik zdążyłem rozbabrać A-7 Corsaira (a w zasadzie wykonać większość brudnej roboty w postaci uzbrojenia) i MiG-29 dwumiejscowego. MiG jest w zasadzie już zamkniętą bryłą ale jeszcze trochę dłubania w nim zostało. Po wycieczkach zaś do Dęblina i Krakowa nabrałem strasznej ochoty na MiG-i 21, 23 i Suki ale na razie ograniczyłem się do dokumentacji zdjęciowej.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
no tego miga 29 to ty pokazywałes poskładanego zanim ja dostałem model do sklejenia.. :>