Jak-3 Zvezda 1/48

Inboxy, zapowiedzi
Awatar użytkownika
JBZ

Jak-3 Zvezda 1/48

Post autor: JBZ »

Bardzo mnie temat cieszy chociaż sowieckie samoloty (z wyjątkiem kilku współcześnie latających u nas) raczej mnie nie interesują. Był Jak-3 w 144, w 72 co go Cichociemny zlepił i zbrudził ostatnio a teraz jest jest w w 48. Ponieważ zvezdowe 109 również występują w trzech skalach mam nadzieję że zapowiadny w 144 Hurricane pojawi się w mojej ulubionej wiadomej skali i nikt nie będzie już skazany na wybór pomiędzy Hasegawą i Italeri.

Obrazek
http://www.britmodeller.com/forums/inde ... =234926984
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
tankmania

Re: Jak-3 Zvezda 1/48

Post autor: tankmania »

JBZ pisze:Bardzo mnie temat cieszy chociaż sowieckie samoloty (z wyjątkiem kilku współcześnie latających u nas) raczej mnie nie interesują.
Eeee, Sovieckie 2WW są fajne... z wyjątkiem czarno-zielonych. ;)

Wiem, że to po babsku brzmi (jak kupowałem pierwszy samochód i zapytałem żony jaki by chciała to powiedziała "czerwony". Bo wiadomo, że czerwone są najszybsze :idea: ), ale tak nie cierpię tego ruskiego kamo, że głowa mała.
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

JBZ pisze:Bardzo mnie temat cieszy chociaż sowieckie samoloty (z wyjątkiem kilku współcześnie latających u nas) raczej mnie nie interesują. Był Jak-3 w 144, w 72 co go Cichociemny zlepił i zbrudził ostatnio a teraz jest jest w w 48. Ponieważ zvezdowe 109 również występują w trzech skalach mam nadzieję że zapowiadny w 144 Hurricane pojawi się w mojej ulubionej wiadomej skali i nikt nie będzie już skazany na wybór pomiędzy Hasegawą i Italeri.

Obrazek
http://www.britmodeller.com/forums/inde ... =234926984
Też cieszy mnie ten news, zwłaszcza otwarty przedział silnikowy. Hurricane Zvezdy w 48? To byłoby jeszcze piękniejszy news!
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Awatar użytkownika
JBZ

Świetne kalki z małoświetną ceną-chyba że ktoś planuje zrobić conajmniej kilkanaście modeli.
http://www.jadarhobby.pl/begemot-48025- ... 31657.html
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

Ja znalazłem Yugosłowiańskie na Ebayu za kilkanaście plnów. Będę oryginalny :lol: .
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Awatar użytkownika
JBZ

Arkady72 pisze:Będę oryginalny :lol: .
Podążaj tą drogą :lol:
Marcin Prus

Post autor: Marcin Prus »

JBZ pisze:Świetne kalki z małoświetną ceną-chyba że ktoś planuje zrobić conajmniej kilkanaście modeli.
http://www.jadarhobby.pl/begemot-48025- ... 31657.html
Nie kilkanaście tylko 68. Jeżeli model przeciętnie robi się około miesiąca to wychodzi, że starczy na 6 lat i osiem miesięcy. :D
Awatar użytkownika
JBZ

Marcin Prus pisze:Nie kilkanaście tylko 68. :D
Koncepcja totalnie bez sensu. Wszystkomające Sky Decals mają koło 40-45 malowań i kosztują koło 40-45 zł. Tutaj mamy jeszcze więcej za jeszcze więcej a wystarczyłoby podzielić na dwa zestawy sowieckich i jeden internaszional a zestaw sprzedawałby się równie dobrze jak model.
Sowieckie samoloty (z wyjątkiem tego co współczesnie lata lub latało ostatnio w naszym pięknym kraju) nie interesują mnie ale Jak kusi.
Marcin Prus pisze:Jeżeli model przeciętnie robi się około miesiąca
Koło 4 miesięcy to u mnie ekspres.
tankmania

Post autor: tankmania »

Marcin Prus pisze: starczy na 6 lat i osiem miesięcy. :D
5 lat i osiem miesięcy, a to już nie tak dużo. ;)
Marcin Prus

Post autor: Marcin Prus »

tankmania pisze:
Marcin Prus pisze: starczy na 6 lat i osiem miesięcy. :D
5 lat i osiem miesięcy, a to już nie tak dużo. ;)
To kuźwa zabłysnąłem...

Ale rzeczywiście - te kalki można by podzielić na 3 części po 4 dychy. Nie bardzo rozumiem politykę producenta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Recenzje/Nowości”