uważajcie na pwm, shivadog ma pms

Niegroźnie
Czarny

Re: uważajcie na pwm, shivadog ma pms

Post autor: Czarny »

tankmania pisze: Jak ktoś lubi banować bo mu od tego penis rośnie to niech banuje,
No to lepiej nich się chłopcy z nPWM powstrzymają bo im zaraz eksplodują jeszcze....
BALROG

Post autor: BALROG »

Ale żeśta się rozkręcili :D
tankmania

Post autor: tankmania »

A co se będziemy żałować? Sroce my spod ogona wylecieli, czy jak? :twisted:
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

tankmania pisze:Sroce my spod ogona wylecieli
najwyraźniej. jak byśmy nie wylecieli, to byśmy mieli nicki świecące na zielono, a nie na czarno
Czarny

KFS-miniatures pisze:
tankmania pisze:Sroce my spod ogona wylecieli
najwyraźniej. jak byśmy nie wylecieli, to byśmy mieli nicki świecące na zielono, a nie na czarno
Albo wogóle byśmy mieli nicki a nie prosili kolegów o printscreany ;) :lol: ;) :lol: ;) ;)
tankmania

KFS-miniatures pisze: nicki świecące na zielono
http://www.ministranci.archidiecezja.ka ... olory-szat

"Kolor zielony symbolizuje nadzieję, młodość, sprawiedliwość oraz odrodzenie." :lol:
Awatar użytkownika
Bercik

Post autor: Bercik »

TGMJ pisze:
KFS-miniatures pisze:czy ja wiem?
Ok podkreślając, że to moja prywatna opinia - oparta na indywidualnych odczuciach - mam wrażenie, że pwm skręca radośnie w stronę mw, coraz mniej ciekawych modelarzy (nawet z drugiej strony płotu) z inspirującymi warsztatami, coraz więcej pytań o to jaką farbkę wybrać i czy da się zrobić model z ciasta.
Zauważyłem ostatnio dokładnie to samo, co więcej, do rangi autorytetu urastają (przy całym szacunku do nich), ludzie, którzy gadają bzdury, których nikt później nie prostuje. W konsekwencji na zadane pytania padają takie odpowiedzi, że z góry wiadomo, że ktoś w ten sposób pouczony wyrzuci pieniądze w błoto, albo coś spieprzy...

Ale znaczenie słowa moderacja tłumaczyłem na forum jak jeszcze ja byłem zielony - ze 3 lata temu? Nic się nie zmieniło jak widać...
Obrazek
Czarny

Bercik pisze: Ale znaczenie słowa moderacja tłumaczyłem na forum jak jeszcze ja byłem zielony - ze 3 lata temu? Nic się nie zmieniło jak widać...
Nie posłuchali i dalej są.... zieloni w tym temacie
tankmania

Bercik pisze: Ale znaczenie słowa moderacja tłumaczyłem na forum jak jeszcze ja byłem zielony - ze 3 lata temu? Nic się nie zmieniło jak widać...
To takie nasza polska skłonność do wyważania otwartych drzwi. Wystarczy popatrzeć na zachodnie fora (które też wprawdzie są różne, ale jednak generalna idea jest zachowana) i troszkę pomyśleć na czym to polega.

Oczywiście będzie zarzut, że u nas jest więcej wichrzycieli tylko pytanie są bo moderatorzy nie wiedzą na czym polega ich zadanie, czy nie wiedzą na czym polega ich zadanie bo są.

Ale czytając zagraniczne fora można jasno stwierdzić, że są i "bezmyślni pytacze" i są też czasem "złośliwi mistrzowie". Różnica jednak polega na tym, że zarówno userzy jak i moderatorzy razem z nimi w jakiś sposób walczą, najczęściej jest to jakaś mniej lub bardziej złośliwa próba zdeprecjonowania takiego zachowania.

A jak to jest u nas? U nas moderatorzy na nich przymykają oko bo ci prawdziwi "zadymiarze" są cwani i głaszczą ich po jajkach, a na ofiary wybierają sobie tych których moderacja nie lubi. A moderacja nie lubi tych którzy ich krytykują za brak kompetencji i kółko się zamyka.
I mamy status quo moderatora jako synonimu bana i zamordyzmu, zadymiarza który jest przedstawiany jako rzeczowy krytyk i niezadowolonego z takiego stanu modelarza który jest przedstawiany jako wichrzyciel.
Efekt, na forach coraz mniej dobrych modeli, coraz więcej głupich pytań leniwców i durnej nieprzemyślanej krytyki.
tankmania

No i w końcu mamy oświadczenie.

"Za permanentną anarchizacje forum, wszczynanie awantur
i wobec braku jakichkolwiek perspektyw na poprawę,
(KFS-miniatures) dostaje bezterminowego bana."

Anarchizacja to wprowadzanie anarchii, czyli dążenie do struktury która nie ma ukonstytuowanej władzy.
Nie sądzę żeby na PWM była jakaś ukonstytuowana władza. Na początku to była forma prywatna, a po załatwieniu przez Gurgula serwera to chyba raczej jakaś forma autorytaryzmu i Kamil raczej krytykował niż próbował to obalić.

Wszczynanie awantur
Chyba raczej chęć uczestnictwa w istniejących. To tak, bo raczej nie zauważyłem żeby wszczynał.

braku jakichkolwiek perspektyw na poprawę
No i tutaj się zgodzę i za to słusznie otrzymał bana cokolwiek to nie znaczy. Strasznie jest uparty i nie widzę szans na poprawę.

Reasumując, ban za krytykę autorytarnej władzy, brak pejoratywnego stosunku do awantur i wierność własnemu systemowi wartości.

No i od razu lepiej brzmi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Niskie stężenie”