P.11c MLP ze zdjętymi panelami. Oskórowany, bez omaskowania*

Walkaroundy, przekazy historyczne, rzeczywistość dla modelarstwa
Awatar użytkownika
Arkady72

P.11c MLP ze zdjętymi panelami. Oskórowany, bez omaskowania*

Post autor: Arkady72 »

Wrzucam fotki z pomiarów jedenastki z MLP. Elementy konstrukcyjne widoczne wewnątrz płatowca sprawiają wrażenie jakby wczoraj samolot wyszedł z fabryki...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bliższe zapoznanie się z faktura powierzchni usterzenia poziomego przez wybitnego specjalistę pokazało, że jest rzeczywiście falista. Rozwiało to wcześniejsze wyobrażenia o jej kanciastej właściwości rowków.

Obrazek

Panowie dokonujący pomiarów nie okazali się specjalnie otwarci i zabronili podchodzenia bliżej tłumacząc, że jak się oddaje samochód na przegląd to tam też nie wolno blisko pochodzić.
Wobec tej przekonywującej argumentacji poszliśmy sobie polatać:

Obrazek

* w tytule niepotrzebne skreślić.
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Czarny

Re: P.11c MLP ze zdjętymi panelami. Oskórowany, bez omaskowa

Post autor: Czarny »

Arkady72 pisze: Panowie dokonujący pomiarów nie okazali się specjalnie otwarci i zabronili podchodzenia bliżej tłumacząc, że jak się oddaje samochód na przegląd to tam też nie wolno blisko pochodzić.
Wobec tej przekonywującej argumentacji poszliśmy sobie polatać:
Tak, to bardzo przekonująca argumantacją. Słychac ją szczegónie w niskiej jakosci zakładach, gdzie mechanik robi jakies przekręty i nie chce żeby sie mu na rece patrzyli :D
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

atam, ja tam obstawiam, że pandyrektor uznał, ze sam natrzepie kasy na zdjeciach dobrze rozebranego samolotu i poszedł okólnik, zeby sabotowac robienie zdjec przez postronnych
tankmania

Post autor: tankmania »

Arkady72 pisze: Panowie dokonujący pomiarów nie okazali się specjalnie otwarci i zabronili podchodzenia bliżej tłumacząc, że jak się oddaje samochód na przegląd to tam też nie wolno blisko pochodzić.
Czyli zapraszali po to, żeby na biletach ustukać. Ciekawa forma reklamo-wyłudzania.
Awatar użytkownika
Arkady72

Czarny pisze:
Tak, to bardzo przekonująca argumantacją. Słychac ją szczegónie w niskiej jakosci zakładach, gdzie mechanik robi jakies przekręty i nie chce żeby sie mu na rece patrzyli :D
Obyś jedynie krakał ;) .
Mnie osobiście przeraził stan eksponatów w części plenerowej. Szczególnie taki rarytas jak MiG-19PM... Jego widok wręcz mnie wzruszył do łez mimo dotkliwego upału. Jestem tu pełen podziwu dla moje Dominiki, że tak dzielnie to znosiła.
Czy to naprawdę trudne w obecnej sytuacji wyrwać kasę z Unii na nowe hangary?
Tyle frutu idzie na inne bzdety rzekomo promujące kulturę itp...
Obrazek
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

KFS-miniatures pisze:atam, ja tam obstawiam, że pandyrektor uznał, ze sam natrzepie kasy na zdjeciach dobrze rozebranego samolotu i poszedł okólnik, zeby sabotowac robienie zdjec przez postronnych
Potem te zdjęcia trzeba będzie ściągnąć z jakiegoś zagranicznego serwera.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Awatar użytkownika
Arkady72

Rzeczywiście stał tam profesjonalny sprzęt fotograficzny i spoglądano na moje poczynania spode łba. Dopiero teraz to sobie uświadomiłem. Naiwny jednak jestem mimo czterdziechy na karku...
p.s. dyrektor to ten w czarnej koszuli z okularami na czole?
Obrazek
Czarny

Post autor: Czarny »

Arkady72 pisze:
Czarny pisze:
Obyś jedynie krakał ;) .
Mnie osobiście przeraził stan eksponatów w części plenerowej. Szczególnie taki rarytas jak MiG-19PM... Jego widok wręcz mnie wzruszył do łez mimo dotkliwego upału. Jestem tu pełen podziwu dla moje Dominiki, że tak dzielnie to znosiła.
Czy to naprawdę trudne w obecnej sytuacji wyrwać kasę z Unii na nowe hangary?
Tyle frutu idzie na inne bzdety rzekomo promujące kulturę itp...
Szczerze? Powiem ci tak: Nadzoruje dwie roboty na Śląsku, finansowane z budżetu UE na rozwój kultury w jednym przypadku za bagatela 7mln pln w drugim za 30mln pln. Oba projekty to rewitalizacja parku lub założenia parkowo pałacowego. Myślę, że za podobna kasę dało by sie odtworzyć którys z hangarów. MLP spełnia podstawowe kryterium - Hangary tam stały i jest do nich dokumantacja. Chęci i pomysłu chyba tylko brak.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

Arkady72 pisze:p.s. dyrektor to ten w czarnej koszuli z okularami na czole?
chyba tak:
http://www.krzysztofradwan.pl/o_mnie/
JBZ pisze: z jakiegoś zagranicznego serwera.
z jakiego zagranicznego? polsza nie zagranica, to i rassija też nie..:>
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

Czy na początek (czyli prowizorycznie na długie lata) nie wystarczy alubuda z betonową posadzką w stylu jakiejś Biedronki?
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dokument”