One już są trochę ugięte, ale skleiłem koła tak, że gumy kręcą się na felgach, i nie są prawidłwo ustawione do tych zdjęćDaniel ice Gronowski pisze:Kiedyś chciałem sobie zrobić kolekcję "samych ze szczękami", ale mi przeszło![]()
Będziesz jeszcze uginał gumy?
[W] MiG-21MF, Eduard 1:48
Moderator: Arcturus
Re: [W] MiG-21MF, Eduard 1:48
Powoli montuję kolejne duperelki, no i przed wszystkim próbowałem zróżnicować powłokę malarską farbami olejnymi. Na piaskowy kolor nanosiłem kropki żółtej farby olejnej dla plastyków i rozcierałem ją pędzlem - efekt moim zdaniem nie najgorszy, delikatny ale jednak widoczny. Gorzej z zieloną - próbowałem zarówno żółtej, jak i jasnozielonej olejnej, a efekt nikły. Empirycznie doszedłem więc do wniosków, że w kolejnych modelach będę jednak robił mocniejsze cieniowanie z aerografu, a później ciaprał to olejnymi. I chyba spróbuję jeszcze na tym etapie punktowo popsikać jaśniejszymi odcieniami, szczególnie tę smętną zieleń. Raz się żyje...

Uzbrojenie, gotowe tak w 90%.

Uzbrojenie, gotowe tak w 90%.

-
Robert O.
super ci wychodzi ,tylko jeszcze nad tym zielonym troche popracuj 
No właśnie, zbyt jest martwy. Dziś go zaatakujęRobert O. pisze:super ci wychodzi ,tylko jeszcze nad tym zielonym troche popracuj
Porozjaśniałem zielony kolorem bazowym z różnym dodatkiem żółci (nie własnej ani wołowej z przemysłowego piwa).

Popoprawiam jeszcze gdzieniegdzie wash, dodam wycieki, odrapania, i będę montował ostatnie bambetle. Waham się, czy dorabiać uszczelkę na owiewce - boję się, że mogę spierniczyć dotychczasowy efekt malowania oszklenia.

Popoprawiam jeszcze gdzieniegdzie wash, dodam wycieki, odrapania, i będę montował ostatnie bambetle. Waham się, czy dorabiać uszczelkę na owiewce - boję się, że mogę spierniczyć dotychczasowy efekt malowania oszklenia.
-
Robert O.
uszczelke domaluj koniecznie ,a malowanie teraz super
Zamontowane 99% bambetli. Dodane odrapania i jeszcze różne wycieki (część chyba do starcia). Dodana tez nieszczęsna uszczelka na oszkleniu, niech jej ziemia lekką będzie... Wiedziałem że lepiej tego nie tykać...

A teraz wytęż wzrok i znajdź TDW (Tradycyjną Debilną Wtopę):

Nie zauważyłem,że zebrało mi się za dużo rzadkiego kleju na pędzlu i zalałem model; zebrał się szczególnie w przejściu skrzydło-kadłub - do szlifowania i przemalowania...

A teraz wytęż wzrok i znajdź TDW (Tradycyjną Debilną Wtopę):

Nie zauważyłem,że zebrało mi się za dużo rzadkiego kleju na pędzlu i zalałem model; zebrał się szczególnie w przejściu skrzydło-kadłub - do szlifowania i przemalowania...
Tym klejem to nie polepszyles sobie modelu. 
Ja zawsze coś muszę skopać - wydaje mi się jednak, że jakoś to wyprowadzę. Jak zwykle pośpiech - jak mam kilka minut wolnego to zasiadam i robię jakąś pierdółkę. dziś w biegu montowałem otwartą osłonę kabiny i potrzebowałem dwóch kropli toluenu. Model już i tak raz cudem uciekł spod gorszej gilotyny, wypadł mi z rąk NAD NIM otwarty słoiczek z Chrome SilverSiara pisze:Tym klejem to nie polepszyles sobie modelu.
To normalne, ze przytrafiaja sie niespodzianki. Ja ostatnio malowalem Alcladem chrome i kiedy skonczylem psikac, jak zwykle zlewlaem resztki farby z pojemniczka aero do buteleczki, ale tym razem siegnalem po lakier satynowy MicroScale. Wlalem pozostalosci chromu do lakieru. Oczywiscie poszedl do smieci.