P.11c MLP ze zdjętymi panelami. Oskórowany, bez omaskowania*
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Re: P.11c MLP ze zdjętymi panelami. Oskórowany, bez omaskowa
..wiesz, ze to trudne w warunkach kultury arabskiej.. (nie przypadkowo muwię o kulturze. tu wyraże swoją irytacje tym, ze europa zachodnia oczekuje, ze inne kultury, takie, które swoim dorobkiem mogły by ją wciągnac nosem, przyjmą system wartości 'europejski'.)
Tylko, że możemy dyskutować, czy aby przypadkiem te kultury arabskie stojące na tak wysokim poziomie rozwoju cywilizacyjnego nie wystepują w świecie juz jedynie w formie kopalnej.KFS-miniatures pisze:..wiesz, ze to trudne w warunkach kultury arabskiej.. (nie przypadkowo muwię o kulturze. tu wyraże swoją irytacje tym, ze europa zachodnia oczekuje, ze inne kultury, takie, które swoim dorobkiem mogły by ją wciągnac nosem, przyjmą system wartości 'europejski'.)
Egipcjanie sami rozkradający swoje zabytki starożytności (okradanie muzeum Kairskiego, napady z bronia w reku na magazyny deartamentu starożytności i misji archeologicznych) mnie do tego nie przekonują. To tylko przykład, a nie jeden zabytek dziedzictwa światowego ucierpiał przez szerzący sie wojujący fanatyzm religijny u którego podstaw leży błedne interpretowanie zapisów Koranu. Ja wiem gdzie jeżdże i znam tą kulturę. Nie zamierzam nikogo przekonywać do wyższości mojej (chociaz druga strona na siłe stara się czasem pokazać mi jak to wiara mahometańska jest wspaniała, stworzona wręcz po to żeby maz dbał o zonę etc) ale jeśli mamy finansować odbudowę czegoś z naszych pieniędzy, myślę, że możemy postawic pewne warunki.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
słowo kluczCzarny pisze: fanatyzm
i nie łże (nawiasem mówiąc, islam, literalnie traktowany, jest bardziej światły od judaizmu, crześcijaństwa i lutrów razem wziętych. ale jest jak kapitał marksa), przy czym słowo klucz wyjaśnia resztęCzarny pisze:hociaz druga strona na siłe stara się czasem pokazać mi jak to wiara mahometańska jest wspaniała, stworzona wręcz po to żeby maz dbał o zonę etc
a to jest handel. negocjacje.Czarny pisze:eśli mamy finansować odbudowę czegoś z naszych pieniędzy, myślę, że możemy postawic pewne warunki.
- Tomasz Mańkowski
- Kontakt:
Bartek, Muzeum Lotnictwa w Krakowie jest "państwowe" tz. podlega pod ministerstwo i dotacje z budżetu od 1971 roku...Slash pisze:...niż mieli być zamknięci z braku kasy w ministerstwie na dotacje. Tak jak to się dzieje z muzeum techniki w Warschau
Muzeum Techniki w Warszawie jest cały czas "prywatne" ( podlega pod organizację społeczną - NOT, tak jak i ML do 1971 roku ) i dlatego żadne państwowe ( czy miejskie ) pieniądze im się nie należą...
- KFS-miniatures
- Kontakt:
a skoro o muzeum techniki mowa, to ja im nie wróg, ale z lokalizacją w pekinie było oczywiste, ze predzej czy później to padnie.
- Tomasz Mańkowski
- Kontakt:
Przecie oni "od zawsze" tam są... Póki gospodarz ( miasto ) dawało im fory z kosztami wynajmu, było OK - a teraz, jak potraktowali ich jak każdego innego prywatnego podnajemcę, zaczął się "dramat"...KFS-miniatures pisze:ale z lokalizacją w pekinie było oczywiste, ze predzej czy później to padnie.
ML "miało chody / załatwiło sobie" wcześniej, a ci zostali z ręką w nocniku...
- KFS-miniatures
- Kontakt:
..i od zawsze z tą samą ekspozycją:>Tomasz Mańkowski pisze:Przecie oni "od zawsze" tam są...
I to chyba generalnie był ich problem. Na świecie są prywatne muzea i bardzo często przędą znacznie lepiej niż ich państwowi koledzy.KFS-miniatures pisze:..i od zawsze z tą samą ekspozycją:>Tomasz Mańkowski pisze:Przecie oni "od zawsze" tam są...
Słowem klucz w tym wypadku jest chyba: trzeba chcieć i coś robić.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
cośtam to oni jednak robili, i ekspozycje czasowe były naprawde ciekawe. tylko nazbyt czesto niewystarczająco dobrze wyeksponoane (gabloty na półpiętrach). bo jednak pomieszczenia w pekinie nie są stworzone do tego celu. a przynajmniej nie dla muzeum z XXI wieku
No to w pierwszym moim poście na tym forum ciach:
http://hotfile.com/dl/162846229/b673485/p11c.zip.html
i szansa na zarobienie kasy przez wiadome siły gwałtownie spada
http://hotfile.com/dl/162846229/b673485/p11c.zip.html
i szansa na zarobienie kasy przez wiadome siły gwałtownie spada
tak, jestem #ponurymodelaż