MF-a na pewno zrobię naszego w wielobarwnym kamuflażu. Stencile wezmę z Montexu. Poza tym poczekam na na ML i MLD.
A potem na BN i MiG-27.
MIG-23M Trumpeter 1/48
Re: MIG-23M Trumpeter 1/48
Ja wypadlem z obiegu na jakiś czas, nie wiecie może czy ktos puścił kalki do syryjskich '23?
-
Marek Naja
Mniam, mniam kolorowe pudełko już leży na biurku. Zajrzałem tylko pobieżnie, bo dziś nie mam czasu ale jutro sobie popatrzę. I chyba tyle na razie, bo nieopatrznie rozgrzebałem trzech Japończyków...
-
Marek Naja
Zajrzałem trochę dokładniej w temacie uzbrojenia i są po dwie ramki każdego asortymentu co daje po cztery rakiety każdego typu. Dwóch rodzajów średniego zasięgu i pięciu krótkiego. Razem jest więc 28 rakiet 
Marek, masz MF? Ten czeski na pudle? Nie rób go w tym malowaniu... 
-
Marek Naja
Eee, no nie będę się pepikował
Już trochę zdjęć polskich ściągnąłem, w tym oba modelowe.
-
Marek Naja
No właśnie w temacie pudełkowych malowań polskich MiG-ów, to znalazłem takie zdjęcia. Ta "050" szczególnie ciekawa ale są zdjęcia i innych egzemplarzy z malowniczymi obdarciami osłony radaru. Numeru 139 mam trochę swoich zdjęć z muzeum jak też 120-tki. Ta jest ciekawa, bo reprezentuje drugi typ malowania (oprócz szarego) z brązem w kamuflażu. Może robi ktoś oznaczenia do niej?

dla zainteresowanych zawartością do obejrzenia inbox
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.