Czeskiego nie znam ale piszą tam coś o S-199 i CS-199. Ktoś wie coś więcej?
http://modelweb.modelforum.cz/index.php ... e-on-line/
Avia S-199 Eduard?
Avia S-199 Eduard?
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Re: Avia S-199 Eduard?
tak, tyle to znaczy, że nalezy sie spodziewać wydania modeli o których tam mowa w niedalekiej przyszłości.
O skali chyba nic nie napisali?
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Jak planują 109 dalej robić w 48 to można założyć, ze zrobią G-10 albo K-4.
G-10 Czesi robili u siebie i mają temat obczajony jak mało kto.
Avia 199 to nic innego jak G-10 czy G-14 z silnikiem Jumo. Wiec jak będzie cyfrowy model G-10 to przerobić go na Avie będzie łatwo.
A sam samolocik tj. Avia S-199 i CS-199 są bardzo fajne, ja je lubię (mam model Academy
) i planuję wizytę na Kbely w celu obejrzenia oryginałów.
Jak Edek to wyda to im odpuszczę grzechy ze 190!
G-10 Czesi robili u siebie i mają temat obczajony jak mało kto.
Avia 199 to nic innego jak G-10 czy G-14 z silnikiem Jumo. Wiec jak będzie cyfrowy model G-10 to przerobić go na Avie będzie łatwo.
A sam samolocik tj. Avia S-199 i CS-199 są bardzo fajne, ja je lubię (mam model Academy
Jak Edek to wyda to im odpuszczę grzechy ze 190!
Następną 109 od Eduarda ma być ... F-4.Kuba pisze:Jak planują 109 dalej robić w 48 to można założyć, ze zrobią G-10 albo K-4.
Przy okazji, czy Eduard wydał Bf 109 E-7 w edycji innej niż Royal Class?
To chyba pełnoletni Hobbycraft?Kuba pisze:A sam samolocik tj. Avia S-199 i CS-199 są bardzo fajne, ja je lubię (mam model Academy) i planuję wizytę na Kbely w celu obejrzenia oryginałów.
Edkowi wypada życzyć jak najlepiej. Hasegawa zapadła na jakąś niemoc produkcyjną, Tamiya bawi się w RC i inne zabawki. Trumpeboss idzie na ilość. Cała nadzieja w Edku i GWH.
Ostatnio zmieniony śr 06 mar 2013, 02:03 przez JBZ, łącznie zmieniany 1 raz.
No to ciekawa sprawa bo tu temat jest zamieciony przez Zvezde...JBZ pisze:Następną 109 od Eduarda ma być ... F-4.
Nie chciałbym Ci udzielić szwedzkiej współporady ale o ile pamiętam chyba podwieszenia w tym zbiornik były na ramkach nawet w E-1 czyli jak kupisz weekend edition E-4 i masz zbiornik...to masz E-7.JBZ pisze:Przy okazji, czy Eduard wydał Bf 109 E-7 w edycji innej niż Royal Class?
Masz E-1 gdzieś na wierzchu, prawda? Ja mam w prestiżowej szafie to się na szybko nie dokopię.
ps - jak masz F-4 Zvezdy to tam są przecież zbiornik z pylonem - montuj do E-4 Edka i gotowe!
O F-4 było chyba w styczniowym newsletterze Eduarda.
Dzięki za skandynawską troskę. Temat 109 ogarniam powiedzmy średnio. Właśnie lepię swiss E-3. W pudełku jest i pełny kołpak i zestaw tankująco-podarunkowy do zamontowania pod kadłubem więc jeśli to wszystkie różnice to za jakiś (dłuższy) czas zrobię E-7 z E-4.
Dzięki za skandynawską troskę. Temat 109 ogarniam powiedzmy średnio. Właśnie lepię swiss E-3. W pudełku jest i pełny kołpak i zestaw tankująco-podarunkowy do zamontowania pod kadłubem więc jeśli to wszystkie różnice to za jakiś (dłuższy) czas zrobię E-7 z E-4.
Mogę potwierdzić. W E-1 jest wszystko do E-7po za kalkami 
A są skrzydła z działkami i późniejsza osłona kabiny? Chyba nie ma chociaż tej osłony nie jestem pewny.
Trzebaby kupić E-4 tak czy inaczej i tylko zbiornik z pylonem przełożyć.
Ewentualnie kupując E-4 i E-1 można zrobić E-3 i E-8.
Trzebaby kupić E-4 tak czy inaczej i tylko zbiornik z pylonem przełożyć.
Ewentualnie kupując E-4 i E-1 można zrobić E-3 i E-8.