[W] Bristol Beaufighter Mk. Ic (Tamiya 1:48)

Moderator: Arcturus

Awatar użytkownika
MIRO

Re: [W] Bristol Beaufighter Mk. Ic (Tamiya 1:48)

Post autor: MIRO »

Kurde dopiero teraz zauważyłem, że masz złe wloty nad silnikami. Powinny być te krótsze (Tamiya chyba je dała) i kołpaki czarne to nie są. Dawaj dalej!
pozdrawiam
Mirek
Awatar użytkownika
Arcturus

Post autor: Arcturus »

MIRO pisze:Kurde dopiero teraz zauważyłem, że masz złe wloty nad silnikami. Powinny być te krótsze (Tamiya chyba je dała) i kołpaki czarne to nie są. Dawaj dalej!
Cholera, ja też ślepy byłem. No to chyba przeróbka będzie...
Awatar użytkownika
Arcturus

Melduję posłusznie, że chwyty powietrza poprawione :)
Obrazek
Żeby uzyskać poprawne (albo chociaż bliższe prawdy) kalkomanie z numerem seryjnym, musiałem zrobić je sam. To byl mój pierwszy raz :) Kupiłem papier do plujki, wydrukowałem, zabezpieczyłem Future i nakleiłem. Jestem zadowolony, to prostsze niż mysłałem:
ObrazekObrazek

Model stanął na kołach, doklejam detale, wciąż coś tam zmieniam w malowaniu. Stan na dzisiaj jest taki:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek.
POwoli będe się chyba zabierał za "brudzing". Aha, no i spieprzyłem fin flash, zamiast na zdjęcie popatrzyłem do instrukcji i były źle przyklejone. Zdarłem, maluję i nakleję jak trzeba. Na szczęście znalazłem podobne w złomie kalkowym.
tankmania

Post autor: tankmania »

Prezentacjo simpatiko, że z Włoska się wyrażę.
Robert O.

Post autor: Robert O. »

bajerisze tak z niemiecka :D
Awatar użytkownika
Arcturus

Spasiba, towariści :)
Awatar użytkownika
Arcturus

Beau dostał wash z czarnej, żółtej, brązowej i białej farby olejnej, rozcieranej żeby uzyskać efekty wyppłowienia, przebarwień i wycieków. Na skrzydłach równolegle do opływu powietrza, na kadłubie "ku ziemi". Starałem się też "wypłowić" kalkomanie, żeby nie kontrastowały zanadto z zużytą resztą.Okopcenia za wydechami natryśnięte z Smoke Tamiyi. Na wydechach użyłem też czarnego pigmentu MiG. Zdjęcia trochę mocno kontrastowe (wyżarło trochę szczegółów) ale pożyczyłem lampy i namiot do zdjęć, dopiero jutro wróci. A słońce dziś ostre :) Moim zdaniem na żywca wygląda to lepiej, postaram się na dniach zrobić sesję w sztucznym rozproszonym świetle. Macie sugestie co jeszcze można by tu zrobić? Okopceń za wylotami luf nie robiłęm, bo na zdjęciach nawet mocno ucioranych beaufighterów tego nie widać.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arcturus”