Ja kupiłem bradera za chyba ~200 z tuszami od razu. JAkiś czas temu umyłem absorber i zresetowałem licznik druków. Śmiga jak nuffka.Lejgo_inc pisze:Łoj, dajcie spokój z HP.
Drogie tusze i marna obsługa klienta.
Samoloty się jednak brudzą (modern)
Re: Samoloty się jednak brudzą (modern)

Może ktoś się pokusi na nietypowe wydanie polskiego efaszesnastego.

Podobno jeden się pomylił i za gruby papier założył do polerki

Podobno jeden się pomylił i za gruby papier założył do polerki

-
Marcin Prus
Na tym drugim zdjęciu przypomina Szwalbe.
PS:
PS:
Polak potrafiSlash2 pisze:Podobno jeden się pomylił i za gruby papier założył do polerki
-
Marek Naja
A to nie jest normalny efekt? Bo nasze F-16 mają zmieniane powłoki malarskie co jakiś czas i zakłady w Bydgoszczy bodajże opanowały technologię nakładania tej specjalnej powłoki w ramach offsetu.
WZL w Bydgoszczy dopiero opanowuje te technikę. Co widać na fotkach powyżej. Tam są dwa stare, już nie lotne F-16. Takie modele testowe. Nasze Jaszczębie jeszcze są za świeże. Czy to normalny efekt? Zazwyczaj pewnie wygląda to podobnie, z resztą nie tylko amerykańskie samoloty wypada czasem przemalować. Słyszałem jednak, że podobno sztka polega na tym, że powinno po zdarciu być jak najwięcej brązowego ( tak jak to widać na dziobie) i jak najmniej metalowego (tak jak na ogonie). Jak widać po stateczniku panowie jeszcze się uczą 

-
Marcin Prus
A co to za specjalna powłoka jest na F-16? Ma jakies specjalne właściwości? Widac, że jest głęboko matowa ale może jeszcze cos ją wyróżnia?
Takie prawie stealth. Lakier nazywa się Have Glass i ma zmniejszać powierzchnię odbicia radarowego do 15 %.Marcin Prus pisze:A co to za specjalna powłoka jest na F-16? Ma jakies specjalne właściwości? Widac, że jest głęboko matowa ale może jeszcze cos ją wyróżnia?
Technologia usuwania starej powłoki lakierniczej trochę się różni od rumuńskiego lakiernika. Przypomina piaskowanie przy pomocy plastikowych kulek.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
-
Marcin Prus
Właśnie ostatnio patrzyłem na zdjęcia F-16 i rzuciło mi sie w oczy, że on jest zajebiście matowy. Ze znajomym zastanawialismy sie po co. To jest na maksa niepraktyczne - wciąga każdy brud i sie pewnie ściera z czasem. Aerodynamika mówi, że ma byc gładko więc doszlismy do wniosku, że chodzi o kamuflaż (żeby zajączków nie puszczał).
Tu się okazuje, że to stealth. No nieźle. Coś takiego jest chyba na F-22 (przynajmniej podobnie wygląda na pierwszy rzut oka), prawda?
Tu się okazuje, że to stealth. No nieźle. Coś takiego jest chyba na F-22 (przynajmniej podobnie wygląda na pierwszy rzut oka), prawda?
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
No i co? Jak przytargałem auto z salonu ze Szczecina też już był brudny pod domem