Pora zmienic aero

Pomysły, pokazy, pytania
Czarny

Re: Pora zmienic aero

Post autor: Czarny »

No wlasnie . Mam pIwate z regulacja skoku I nigdy w zyciu jej nie uzylem (tzn. Tej regulacji). W zwiazku z tym chyba na razie zostane przy zakupieniu ultry
Awatar użytkownika
timi

Post autor: timi »

zawsze potem mozesz dokupić
http://www.fine-art.com.pl/quick-fix-ch ... focus.html

Ja na przykład sporo używam tej blokady, w pIwacie też nie używałem, ale teraz nie wyobrażam sobie malowania bez tego.
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
karolkonw

Post autor: karolkonw »

Ja mam podobnie - w jakims rusku którego miałem była taka blokada której użyłem może raz?
A odkąd mam tego H&S to nie wyobrażam sobie malowania bez tego..
Awatar użytkownika
Seb

Post autor: Seb »

Do ultry warto dokupić pokrywkę na zbiorniczek, kilka razy miałem przygodę z niekontrolowanym wylewem farby :(
Pzdr
Pzdr Sebastian
Robert O.

Post autor: Robert O. »

polecam ten sklep ,można sie dogadać ,ja za 250 zł dostałem aerek ,dekielek i złączkę męską /kontakt telefoniczny bardzo dobry/

http://sklep.deltaarts.pl/product_info. ... cts_id=320
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

Czarny pisze:No wlasnie . Mam pIwate z regulacja skoku I nigdy w zyciu jej nie uzylem (tzn. Tej regulacji). W zwiazku z tym chyba na razie zostane przy zakupieniu ultry
Przyjdzie czas na ameby w C.202 to użyjesz i docenisz.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Czarny

JBZ pisze:
Czarny pisze:No wlasnie . Mam pIwate z regulacja skoku I nigdy w zyciu jej nie uzylem (tzn. Tej regulacji). W zwiazku z tym chyba na razie zostane przy zakupieniu ultry
Przyjdzie czas na ameby w C.202 to użyjesz i docenisz.
Jacek, no nie wiem. Ja generalnie jesten strasznym leniem i nie chce mi sie maskwac bluetackiem więc wszystkie kamuflaże plamiaste maluje szkicując plamy a później cieniutką kreską robie obwiednie na plamach z przejściem kolorów. Ameby przy np, wymalowaniu kamuflażu na Phantomie to pikuś.
Awatar użytkownika
JBZ

Czarny pisze:Ameby przy np, wymalowaniu kamuflażu na Phantomie to pikuś.
Malując jakiekolwiek kamo z ręki zaznaczasz granicę a później wypełniasz plamę. Przy malowaniu ameb ustawienie skoku iglicy pozwala utrzymać równą szerokość.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Czarny

JBZ pisze:
Czarny pisze:Ameby przy np, wymalowaniu kamuflażu na Phantomie to pikuś.
Malując jakiekolwiek kamo z ręki zaznaczasz granicę a później wypełniasz plamę. Przy malowaniu ameb ustawienie skoku iglicy pozwala utrzymać równą szerokość.

Zgoda ale to zakłada malowanie na stałym dystansie pomiędzy dyszą a pow. malowaną. Bez blokady łatwiej dostosować ilość farby do odległości.
Awatar użytkownika
JBZ

Czarny pisze:Zgoda ale to zakłada malowanie na stałym dystansie pomiędzy dyszą a pow. malowaną. Bez blokady łatwiej dostosować ilość farby do odległości.
Dokładnie, taka sama gęstość farby, taki skok iglicy, taka sam odległość i szanse mniej więcej takie same ameby. Jeśli się kiedyś wezmę za malowanie mottingu Luftwaffe będę malował podobnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Techniki i sztuczki”