Lublin R-XIII D Mirage Hobby 1/48 [ Warsztat ]
Moderator: Arkady72
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Re: Lublin R-XIII D Mirage Hobby 1/48 [ Warsztat ]
artur, a co to za malowanie, bo kolory jakos tak niespecjalnie do lublińsiego kamuflażu przystają..
O fajny, polski i nie smutny. Wszyscy jak "Polaków" robią to pomalują jakby miał żałobę po matce.
Położyłem kalkomanie. Bój rozpocząłem z największymi szachownicami na spodzie skrzydeł/ła (?) i oczywiście po wyjęcieu z wody rozpiździły się "nieoczekiwanie" na pierdyliard kawałeczków. Awaryjnie poratowałem się tymi z arkusza szachownic Techmodu, jednak nawet te największe okazały się w istocie mniejsze niż powinny. Przez chwile pomyślałem o namalowaniu ich od własnoręcznie zrobionych szablonów z tasmy Tamiya, jednak wzorem najlepszych ostatnio ASów-teoretyków modelarstwa górę wzięło we mnie lenistwo.
Kamilu fotki z flaszem kłamią więc popacz na tą kiepską bez lampy, jest wg mnie zupełnie OK a jeśli nie to przynajmniej ten kamuflaż nie jest taki smutny jak szwedzka jesień.

Dać komuś tytuł MP i się zaraz mądrzy...KFS-miniatures pisze:artur, a co to za malowanie, bo kolory jakos tak niespecjalnie do lublińsiego kamuflażu przystają..
Kamilu fotki z flaszem kłamią więc popacz na tą kiepską bez lampy, jest wg mnie zupełnie OK a jeśli nie to przynajmniej ten kamuflaż nie jest taki smutny jak szwedzka jesień.

Skrzydeł, ewentualnie płata.Arkady72 pisze:(...) na spodzie skrzydeł/ła (?)
Teraz najciekawsze czyli zamocowanie płata.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
A jest z tym jakiś problem? Coś słabo pasuje?
Lublina kleiłem raz, w wakacje 1989 kiedy był nowością i pierwszym, polskim wtryskowym 48. Dużo nie pamiętam ale zamocowanie płata do kadłuba przypominało zabawę z pruszkowską Czaplą.Daniel ice Gronowski pisze:A jest z tym jakiś problem? Coś słabo pasuje?
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Jacku widzę ze kleiliśmy te same modeliki, Czapla wspomnienia młodości ,Lublin jeden z ostatnich klejonych 90 r.jak poszedłem w kamasze i się urwało czego żałuje .