timi pisze:Czarny pisze:... wiem że to na wschodzie ale chyba jeszcze to Polska?
Mie uczyli że wszystko na wschód od Wisły to już Azja

W Poznaniu twierdzą że granica jest za Koninem.
A przy okazji, AW-149 to powiększony i zmilitaryzowany AW-139. Jak na razie nie chcieli go Turcy, którzy wybrali Black Hawka. Śmigłowiec nowy, niesprawdzony, mogący okazać się świetnym produktem jak Rosomak albo zapomnianym epizodem w stylu F-20 TigerSharka. W przetargu startuje jeszcze Super Puma/Cougar/Caracal-sprawdzona, pewna, największa i konstrukcyjnie najstarsza. Za rozwój, modernizacje i takie tam jednej i drugiej konstrukcji będziemy musieli sami płacić.
Ostatni zawodnik z Mielca ma trefne pochodzenie (muszę sprawdzić czy Mielec leży w Teksasie czy Arizonie), jest amerykańskim złomem z demobilu (skoro nasze Jastrzębie pamiętają wojnę wietnamską to ten pewnie też). Krążą plotki że w przypadku wygranej w przetargu USAF zamówi w Mielcu kilkadziesią C-145A Alfa (po naszemu M-28 Skytruck).
Zupełnie szczerze nie wiem, ktory jest be a który cacy ale AW-149 sprawia wrażenie zbyt delikatnego, Caracal to konstrukcja odchodzącą w przeszłość a Black Hawk jest trochę mały ale pewny i sprawdzony.
Najlepszego ale ciąglę gnębionego przez problemy śmigłowca czyli NH-90 w przetargu nie ma.
Przy okazji 2, w marcu wyjaśniło się że nie jest to przetarg na następce Mi-8 tylko zakup średnich śmigłowców wielozadaniowych. W dalszej kolejności (do 2022) planuje się zakup 24 szt ciężkich śmigłowców transportowych (faktycznych następców Mi-8/17) i tutaj mówi się o AW-101 Merlin lub CH-46F i 32 szt śmigłowców uderzeniowych, które w naszym pięknym kraju już dostały nazwę Kruk (w tym 4 szt dla 7 eds Sił Powietrznych).
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.