Nie przechuj, niestety
Akurat u Hesji byłem na warsztatach fotografii lotniczej i te zdjęcia sa mega mocno podkręcone, jak zreszta wszystkie które on robi. Ja zresztą też
To jest efekt uzycia filtrów do PS firmy NikSoftware - COLOR EFEX PRO, zreszta konkretny filtr nazywa sie TONAL CONTRAST i najlepszy przykład jego działania to te pary zdjęć pod spodem, na szybko zwiąłem surowiec z Airliners:
Have glass na F-16 jest wyjątkowo podatny na ten filtr za wzgledu na mikrokontrasty na porowatej powierzchni, które pieknie wychodza na takich podkręconych fotografiach. Niestety w naturze to te samoloty sa dosyć "płaskie" tzn syf, który jest na nich nie jest az tak widowiskowy i nie ma aż takiej głebi koloru i kontrastu
Po prostu zwykły ordynarny syf na nich jest
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy. Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Widzę że polskie szesnastki dojrzewają do zrobienia ich modelu ciekawe te obwódki plam, pod pewnym kątem bardzo się wyróżniają i mają całkiem inną fakturę