[W] Emil od Edka na wczasach u Muamarra
Moderator: Arcturus
Re: [W] Emil od Edka na wczasach u Muamarra
Dzięki, Kuba! Twoje konto piwne u mnie rośnie regularnie, tylko pojaw się w okolicach Krakowa
Fotka do której lastinline dał wcześniej linka pokazuje, że ten egzemplarz był zdrowo okopcony, więc nie zamierzam wstrzymywać ręki...
-
Robert O.
to tę teorie podeprzemy materiałem fotograficznymKuba pisze:...
Tyle w temacie teorii na podstawie własnych obserwacji

No to odrobina interpretacji - dolne zdjęcie jest wartościowe bo pokazuje jak przekoszony jest zasięg kopcia, dokładnie odwrotnie jak na górze skrzydeł. Widać jak spiralny ruch powietrza wpływa na układanie się śladu spalin.
Dzięki Robert za wstawienie tych fotek
Dzięki Robert za wstawienie tych fotek
Foty się nie liczą bo tego Emila na Shellu tankowali.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Tak teraz skitrałem - bloku silnika nie wklejałeś, do czego przykleiłeś wydechy?
Wkleiłem, choć musiałem go ostrugać od góry, żeby jakoś się zmieścił. Inna sprawa że wydechy wchodzą "na wcisk" w szczelinę osłony, tak że spokojnie można je montować bez silnika - dokładnie poustawiać i następnie zalać rzadkim klejem.Daniel ice Gronowski pisze:Tak teraz skitrałem - bloku silnika nie wklejałeś, do czego przykleiłeś wydechy?
Po 6 latach wiernej służby mój aparat zdechł, więc fotki będą chwilowo jeszcze gorsze niż były, bo chwilowo tylko komórka pod ręką. Tak pacjent (nie) wygląda po washu i okopceniach...

Na takich zdjęciach nic nie widać i wszystko można zobaczyćMIRO pisze:Jak nie wygląda, jak wygląda!
Powoli ale do przodu. Przy okazji przeżyłem kolejny szok życiowy - idioten kamera mojej córki robi lepsze makro niż moja niegdysiejsza hybryda, ze 4 razy droższa