Ja tej Erytranki nie mam w menu (myślałem, że piszesz o "pilotce" MiGa-29).
Kubańczyk pono spuścił dwie Cessny.
On, jeden Jugol (F-16 i F-117) i Hindus (2 pakistańskie F-16) jak na razie mają najwięcej, po 2 zestrzelenia. A przynajmniej o innych nic nie znalazłem.
Potem już tylko kilku ma po jednym zwycięstwie (2 z Iraku, 4 Jugoli i 1 Syryjczyk).
Fligrów mam tyle, że żalem, ale Dwudziestegodziewiątego odpuszczę.
MiG-29 Academy 1/48
Re: MiG-29 Academy 1/48
Zawsze twierdziłem, że faceta zgubi, albo wódka, albo baba.Jaho63 pisze:Ja tej Erytranki nie mam w menu

Tu jest trochę o tych walkach:tankmania pisze:Erytrejskie dostawały po dupie od suczek, ale to pewnie dlatego, że ruskie nimi latały. Znaczy się suczkami.JBZ pisze:Chyba też coś godnego uwagi jest w lotnictwie Erytrei?
http://www.acig.info/CMS/index.php?opti ... &Itemid=47
Wymowne...
...and were initially mainly flown by Russian mercenaries. One of these, Col. Vyacheslaw Myzin, crashed during a demonstration flight for VIPs over Debre Zelt
Zapodaj źródła proszę.Jaho63 pisze: On, jeden Jugol (F-16 i F-117) i Hindus (2 pakistańskie F-16) jak na razie mają najwięcej, po 2 zestrzelenia. A przynajmniej o innych nic nie znalazłem.
Potem już tylko kilku ma po jednym zwycięstwie (2 z Iraku, 4 Jugoli i 1 Syryjczyk).
F-117 to z bardziej przyziemnych powodów spadł.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Się latało ciągle na tej samej trasie i wysokości to się spadło
.
-
Jaho63
W większości właśnie ACIG. Ale zaraz przeszukam. (pilot Gvozden Djukic).Arkady72 pisze:Zapodaj źródła proszę.
Tu o tym leci:
http://forum.keypublishing.com/archive/ ... -2999.html
Ja nie wchodzę w to jak było naprawdę. Wiele tych współczesnych zwycięstw ma różne wyjaśnienia.JBZ pisze:F-117 to z bardziej przyziemnych powodów spadł.
Kolejny fajny model Arkady! No to mam do czego rownac jak wlasnie zaczynam malowanie swojego.
...
Chociaz nie, troche mi sie odechcialo zabierac za robote jak jeszcze raz se ogladlem Tfego
...
Chociaz nie, troche mi sie odechcialo zabierac za robote jak jeszcze raz se ogladlem Tfego
Janusz przejrzyj temat do końca szczególnie dane przytoczone przez usera TJ. Masz tam całą prawdę o serbskiej propagandzie i faktycznych wydarzeniach z tego okresu. Żaden serbski ani inny MiG-29 nie odniósł zwycięstwa w powietrzu.Jaho63 pisze:W większości właśnie ACIG. Ale zaraz przeszukam. (pilot Gvozden Djukic).Arkady72 pisze:Zapodaj źródła proszę.
Tu o tym leci:
http://forum.keypublishing.com/archive/ ... -2999.htmlJa nie wchodzę w to jak było naprawdę. Wiele tych współczesnych zwycięstw ma różne wyjaśnienia.JBZ pisze:F-117 to z bardziej przyziemnych powodów spadł.
Jedynym wątpliwej jakości sukcesem jest zestrzelenie Cessny ( jednej lub dwu ) przez Kubańczyków.
Ate to przecież żadna miarą nie kwalifikuje się jako "zwycięstwo", przynajmniej wg cywilizowanych standardów...
Rób i pokazuj najlepiej. Jesteś bardziej z Pobierowa czy Sydney?Lukasz pisze:Kolejny fajny model Arkady! No to mam do czego rownac jak wlasnie zaczynam malowanie swojego.
...
POjedźcie do Serbji na jakąs wystawę. Ponoc po kilku łykach Rakiji czy innego świństwa chłopaki chętnie pokazuja zdjęcia trofiejnych szczątków: F/A-18 z symbolami króla Huana Carlosa czy resztki z szwarckrojcem z chyba Tornada. B2 też nie było bajką. Spadło. Co prawda wywalili w niego X do potęgi n-tej ale przy pewnej dozie szcześcia (wybuch w poblizy nadszarpnąl poszycie) sie im udało.