P.7a

Krytyka, subiektywne doznania
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Re: P.7a

Post autor: Tomasz Mańkowski »

JBZ pisze:
Tomasz Mańkowski pisze: A coś następnego to on już wydłubał, tyle że utkwiło w tzw. "przygotowaniu produkcji"...
Rozumiem że tajne przez poufne ale kiedy będzie nie-tajne?
Pytasz o nasz kolejny ( po pe-siódemce ) wyrób?
Tajne to nie jest od dawna... Kolejny płatowiec z pezetela, następca pe-siódemki na liniach produkcyjnych...
Arkady ucieszy oko, bo Kamil będzie kolejnego rumunescu pacykował... Mam nadzieją, że na najbliższe targi...
JBZ pisze:
Tomasz Mańkowski pisze:Ma to być, podobno, uniwersalny zestaw ( z punktu widzenia producenta ) pozwalający na zbudowanie i P.7 i P11 i P.24...
:shock: :?:
O takiej idei Prezesa Z słyszałem... A że projektant ani na samolotach, ani na modelach się nie zna ( to pewnie stronnicza opinia kogoś kto z tej firmy odszedł, ale jestem skłonny w nią uwierzyć ) to łyknął wizję Prezesa, jak gęś kluski...
Obrazek
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

..przy czym czesi ponoc zacheceni dobrą sprzedaza 24 zabrali sie odrazu za następne
Awatar użytkownika
TYTUS

Post autor: TYTUS »

Tomasz Mańkowski pisze:A na jakim są etapie? - spróbuję w czwartek, przy browarze, podpytać...
Nic nie wiem, nic nie powiem ;)
Tomasz Mańkowski pisze:A że projektant ani na samolotach, ani na modelach się nie zna ( to pewnie stronnicza opinia kogoś kto z tej firmy odszedł, ale jestem skłonny w nią uwierzyć ) to łyknął wizję Prezesa, jak gęś kluski...
Opinia stronnicza nie jest. Człowiek jest świeżo po studiach, z modelami zetknął się dopiero w firmie, i poza wytworami w/w nic innego nie widział. Jedyne co go łączy z projektowaniem to znajomość programu do rysowania w 3D. Także może być ciekawie. Dokumentację dostał, a to co z tym zrobi, że tak uroczyście wyznam, pierdoly mię.
KFS-miniatures pisze:..przy czym czesi ponoc zacheceni dobrą sprzedaza 24 zabrali sie odrazu za następne
To znając moce dcyzyjno-przerobowe oraz inne czynniki mające wpływ na produkcję w tejże firmie, zachodzi bardzo duże prawdopodobieństwo, że Czesi będą pierwsi.
" SEKCJA SPECJALNA ZAWSZE LOJALNA "
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

Tomasz Mańkowski pisze:Tajne to nie jest od dawna... Kolejny płatowiec z pezetela, następca pe-siódemki na liniach produkcyjnych...
Arkady ucieszy oko, bo Kamil będzie kolejnego rumunescu pacykował... Mam nadzieją, że na najbliższe targi...
Aha, czyli będzie wersja a i b.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

JBZ pisze:Aha, czyli będzie wersja a i b.
Raczej odwrotnie - najpierw wersja "b" dla Rumunów, potem dopiero "a" dla krajowego odbiorcy...
Obrazek
Awatar użytkownika
JBZ

Tomasz Mańkowski pisze:Raczej odwrotnie - najpierw wersja "b" dla Rumunów, potem dopiero "a" dla krajowego odbiorcy...
Tak samo jak w 1934.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

JBZ pisze:Tak samo jak w 1934.
Czy to znaczy, że mamy wstrzymać z wersją "a" do 2014 roku? - no, nie powiem, jest to jakaś koncepcja... :lol:
A na poważnie, zobaczymy jak się wszystkie sprawy poukładają...
Obrazek
Awatar użytkownika
JBZ

W 1934 najpierw wyprodukowano 50 szt P.11b dla Rumunii a dopiero później 50 szt P.11a dla polskiego lotnictwa, któremu po otrzymaniu 150 szt P.7a nie śpieszyło się.
Awatar użytkownika
TYTUS

Post autor: TYTUS »

Tomasz Mańkowski pisze:
JBZ pisze:Aha, czyli będzie wersja a i b.
Raczej odwrotnie - najpierw wersja "b" dla Rumunów, potem dopiero "a" dla krajowego odbiorcy...
Skąd ja to znam :?:
Najpierw Tshayka,a potem zobaczymy. :D
" SEKCJA SPECJALNA ZAWSZE LOJALNA "
Awatar użytkownika
JBZ

Tschayka to Karaś po bułgrasku co to wyszedł po niemiecku?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gotowe do inspekcji”