Jeta bym skleił

Niegroźnie
tankmania

Re: Jeta bym skleił

Post autor: tankmania »

Lejgo_inc pisze:... F3H, F-102, F-106...
...też mi przemknęło to między uszami.
Czarny

Post autor: Czarny »

Arkady, chyba zgodni jestesmy że najlepsza jest Tamka. :)
Mam skitrana jedna hasegawe jeszcze i co chwile chce ją wyciągnąc bo jest kilka fajnych bliskowschodnich malowanek na nia (mam wersje A z MLU).

I w hase i w kineticu wywalić trzeba wszystko co ma jakis specjalny detal chociaz dysza jest nie najgorsza.

Jacek z mojego doświadczenia mogę polecić ci A-4 Skyhawka Hasegawy. Masz morze róznych kamuflaży i konfliktów w jakich brału udział a model Hase jest super - świetne detale szczególnie we wnekach podwozia, kokpit bdb jedynie fotel mozna wymienić i będzie git.

A jakbys chcial pujśc na calośc to F-15E revella!

F-5 AFV to też bardzo dobry wybów - model klocki lego malowań sporo. Co tam ten południowo hamerykaniec ma zmienionego? Trochę rzeczy do niego robi Wolfpack
Awatar użytkownika
_iceboy

Post autor: _iceboy »

Czarny pisze:
Arkady72 pisze:
KFS-miniatures pisze:te knetiki to ponoc lipa straszna..
Macałem i subiektywnie stwierdzam, że stara Hasegawa jest od nich lepsza. Choć nowa Tamiya jest najlepsza.
I tu sie mylisz. Kinetic to skopioana Tamyia. Chińczycy zachowali podzial technologiczny części chociaż dolożyli swoje nitowanie, niestety. Hasegawa ma strasznie słabe detale zewnętrzne ubogi kadłub i proste luki podwozia.

No to kiepsko im to wyszło. Chyba że ja jednak kleić nie potrafię, co może być równie prawdopodobne.

Swoją drogą swojego (cała bryła, i jakoś tam psiknięte wnęki podwozia) oddam za marne 30 pln :mrgreen: , nie skończę go raczej, a blaszka jest w kokpicie... tzn to Barak, ale z założenia różnice między Barakiem a Jaszczembiem miały być zasłonięte pokrowcami... Jak chcesz Jacku to oddam go za symboliczne 30pln. Tak żeby na flaszkę starczyło.
Bo tak i już.
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

Czarny pisze:F-5 AFV to też bardzo dobry wybów - model klocki lego malowań sporo. Co tam ten południowo hamerykaniec ma zmienionego? Trochę rzeczy do niego robi Wolfpack
Trochę tego jest.
http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=3&t=22081
Równie interesujący jest F-5E Tiger III po chilijsku a tutaj jest gotowiec AFV.
A-4 to kolejny interesujący pomysł a że jeszcze jest w 32 to raz. Dwa to ex-kuwejsckie A-4Ku latające z brazylijskiego lotniskowca.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Czarny

Przedłuzyc nos nie problem, sonda do tankowania jest w sprzedaży quickboosta (taka do A-4) trzeba tylko polaczenie na kadłubie zrobić. Jest jeszcze kilka antenet i...... kokpit :(
Awatar użytkownika
Lejgo_inc
Kontakt:

Post autor: Lejgo_inc »

tankmania pisze: ...też mi przemknęło to między uszami.
No i dupa, olali nas.

Ciekawe swoją drogą kiedy któryś ze skośnych producentów zlituje się i wypuści modele f3h, 102 i 106 w 1/72 na współczesnym poziomie. Przez współczesny poziom rozumiem np Sea Hawka Hobby Bossa. Bez faszyzmu, ale ładnie i ostro.
Hasegawa i Emhar siedzą głęboko w "poprzedniej" epoce.

Ok, wystarczy dygresji i oftopiku.
pozdrawiam, Leszek
[sytuację poprawi wprowadzenie dodatkowych przepisów]
www.shelfoddity.com
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

Dziękuję za zainteresowanie tematem. Po namysłach, analizach i innych takich wybór wybrałem zawodnika nazwanego F-16 ale znanego także jako "amerykański złom pamiętający czasy wojny w Wietnamie". Pozostała jeszcze do wybrania waga tj. skala (miniaturka 72 z powodu braku zdolności sklejackich odpada) i klub do dokonania transferu. Bardzo interesująco wygląda Sufa Academy.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Czarny

Sufa!!! Sufa!!!! SUFA!!!!!!

rób 32, fajnie będzie to zobaczyć w takich rozmiarach.
tankmania

Post autor: tankmania »

Czarny pisze: rób 32, fajnie będzie to zobaczyć w takich rozmiarach.
Też tak myślę. Wiesz, że nie wytrzymasz i zaraz znajdziesz 10 walkaroundów, że będziesz dorabiał, poprawiał... w 32 będzie efekt.
Awatar użytkownika
Lukasz
Kontakt:

Post autor: Lukasz »

Tak przy okazji - ktory phantom jest najlepszy w 32? Pewnie tamija, ale czy te zestawy roznia sie skladalnoscia czy to praktycznie te same wypraski?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Niskie stężenie”