Alex - Prometeusz, ciąg logiczny.

Niegroźnie
Slash

Re: Mistrzowskie/ciekawe/inspirujące/intrygujące...

Post autor: Slash »

Ja to uważam, że tak samo jak w dyskusji o realizmie sztukasa i wielu podobnych, które dopiero nastąpią problemem nie jest o tyle materia tycząca tematu co sami uczestnicy ;) Więcej nie chcę rozwijać, ale chyba dobrze mieć to czasem na uwadze. Bo jak mówiło jakieś tam chińskie przysłowie na raz można szczerze rozmawiać tylko w cztery czy. Czy mniej więcej taka była konkluzja z tego ;)

Że po prostu iluś z Was nie lubi personalnie pana Andrzeja to my wiemy dobrze. Że mając tutaj spory zakres swobody wypowiedzi, myśli zatem i jakieś dogmatyzmy mogą się trafić. Uważam, że niektórzy co i tu lubią sobie zapsioczyć robią to wzorem innych osób. Po prostu tak jak się zarzuca, że ludzie zbierają się wokół A.Z. jako wodzireja to dla mnie chyba trochę podobnie niektórych ciągnie choćby do swobody tego miejsca. Bo już nie wiem jak inaczej pisać, by pisać bez nicków ;) Może nie jestem socjologiem, ale wydaje mi się, że działa to podobnie. Trochę jako przeciwna frakcja zrobiliście sobie pablik enemiego namber łan.

Że ten Lancaster nie jest pomalowany zgodnie ze wszystkimi współczesnymi wymogami to można powiedzieć nie wiedząc do końca jak on wygląda. Prosta sprawa. Przypomnijcie sobie modele robione w tedy co ten Lancaster. Po prostu moda się zmienia i widać to z Bytomia na Bytom.

Z uprzedzenia napiszę, że nie jestem z żadnej frakcji czystych czy żeberkowanych. Po prostu pozwalam sobie na posiadanie zdania własnego, a jednocześnie nie wzorowanego na dostępnych ;)
tankmania

Post autor: tankmania »

JBZ pisze: Miłej niedzieli.
Ja wolę tego:
http://www.scalefun.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=22

ale rozumiem, że się wybiera takiego który pasuje do teorii. ;)

Zresztą pisałem już. Każdy może sobie robić co chce i jak chce dla mojej przyjemności. Messery rozebrane do rosołu, albo Lancastery "spódła". I tak jak nie będę deprecjonował sensu dorabiania wszystkiego w Twoim spicie, poprawiania o 0,3mm Messerschmitta przez Kubę, tak nie będę zastanawiał się jaki ma sens złożenie modelu i pomalowanie lakierem do paznokci. Skoro ludzie wykonują pewne czynności to zakładam, że jest w tym jakaś idea.

A Ziober to dla mnie całkiem inna sprawa. Mesjasz uzurpator który wykorzystuje pismo do wyładowania swoich negatwnych emocji. I w dupie mam top, że później on i kilku fanów tłumaczą "niedorozwiniętemu modelarzowi", że tak naprawdę to miał co innego na myśli. Nie jestem Jezusem i nie nadstawiam drugiego policzka, on mi "frajdolarzu", ja mu "malarzu cieniasie". Tak jak w szkole kiedy jeden pajac się sadzi co to on nie jest i co to on nie ma, ma przerąbane, tak AZ też. Dlatego z lubością oglądam jego prace kiedy widzę, że jest w nich tyle baboli ile pluskiew w Moskwie. Taki już ze mnie mściwy skurwysyn. :twisted:
Jaho63

Post autor: Jaho63 »

tankmania pisze:Taki już ze mnie mściwy
:lol:
No i dajmy już AZ-otowi spokój.
(Idę do kina, był kto na Prometeuszu? Warto na to to iść?)
Slash

Jakby tak wszyscy mieli w dupie Ziobera jak piszą to by każdy po prostu przeszedł obok tego. A jak widać wielu ma wyraźny problem
Dlatego z lubością oglądam jego prace kiedy widzę, że jest w nich tyle baboli ile pluskiew w Moskwie. Taki już ze mnie mściwy skurwysyn. :twisted:
A to nie po prostu jakieś kompleksy? Nawet nie stricte modelarskie?
tankmania

Slash pisze: A to nie po prostu jakieś kompleksy? Nawet nie stricte modelarskie?
A Ty myślisz, że ich nie masz? Tak sobie czytasz fora i myślisz, ten ma kompleksy, ten też, o i ten ma kompleksy? I tyle przemyśleń wynika z 21 lat doświadczenia życiowego? :lol:

Inni piszą "bzdury" bo mają kompleksy, a Ty to głos rozsądku? Gratuluję samopoczucia w takim razie. :roll:
Czarny

Post autor: Czarny »

Jacku dziękuję za przypomnienie mi tego modelu który już od dłuższego czasu jest w posiadaniu mojego 3 letniego syna. Zapraszam na mojego photobucketa tam znajdziesz jeszcze kilka innych starszych prac które tu również z powodzeniem możesz zacytować.

Cieszy mnie, że odnieśliście się do mojego postu, szkoda tylko że pominęliście cześć bardziej merytoryczną a skupiliście się tylko na stwierdzeniu, że uważam AZ za kiepskiego modelarza. Gdzie powiedziałem że sam traktuje się jak jego magnificencj ę wszechzajebistość?.
Slash

tankmania pisze:Inni piszą "bzdury" bo mają kompleksy, a Ty to głos rozsądku? Gratuluję samopoczucia w takim razie. :roll:
To co mnie irytuje w Twoim i często Kamila sposobie pisania na forum to to, że wywnioskowane zarzuty równie dobrze można postawić Wam jak i każdemu. Nikt nie przyznał sobie tytułu głosu rozsądku więc o czym Ty do mnie mówisz ;)
A asertywne odpowiadanie, że każdy ma kompleksy jest tym śmieszniejsze, że równocześnie przyznajesz, że lubisz się poznęcać nad Andrzejem. Jakoś wielu potrafi nie tylko powiedzieć, że mają to w dupie, ale przejść obok dokonań, głównie poza modelarskich, ojca redaktora i zajmować się sobą.
tankmania

Slash pisze: To co mnie irytuje w Twoim i często Kamila sposobie pisania na forum to to, że wywnioskowane zarzuty równie dobrze można postawić Wam jak i każdemu. Nikt nie przyznał sobie tytułu głosu rozsądku więc o czym Ty do mnie mówisz ;)
To teraz ja się zabawię w psychologa amatora.
Skoro można zarzuty postawić każdemu to identyfikujesz się z nimi, że masz takie agresywne riposty, czy po prostu testujesz zachowania ludzkie na "odmienne zdania".

Slash pisze: A asertywne odpowiadanie, że każdy ma kompleksy...
Stary, mówił Ci ktoś już, że masz projekcję? Jesteś identyczny jak ja i Kamil. Arogancki, zuchwały, filozofujesz, starasz się być asertywny, cyniczny, itd. Tyle, że ja i Kamil otwarcie się do tego przyznajemy, a Ty oszukujesz sam siebie, że jesteś lepszy.

Slash pisze: ...jest tym śmieszniejsze, że równocześnie przyznajesz, że lubisz się poznęcać nad Andrzejem.
Równocześnie? Chłopie znowu nie czytasz po kolei. Napisałem to wcześniej z genezą takiego stanu. Nie musisz się bawić w tym wypadku w psychologa, wystarczy czytać ze zrozumieniem.
Slash pisze: Jakoś wielu potrafi nie tylko powiedzieć, że mają to w dupie, ale przejść obok dokonań, głównie poza modelarskich, ojca redaktora i zajmować się sobą.
I chwała im za to! Tylko nie rozumiem co Ciebie akurat w tym fascynuje, skoro sam tak nie potrafisz. Przeczytać i nie skomentować na siłę.
Slash

Po stukasie obiecywałem sobie darować powtórki, ale strasznie nurtuje mnie kto ma lepszy projektor do tych projekcji ;)
tankmania pisze: Skoro można zarzuty postawić każdemu to identyfikujesz się z nimi, że masz takie agresywne riposty, czy po prostu testujesz zachowania ludzkie na "odmienne zdania".
Nie, nie identyfikuje się z zarzutami. Raczej korzystam z możliwości ustosunkowania się do nich. "Testowanie" to Twoja projekcja, dzięki której masz odpowiedź i możesz byś o siebie spokojnym ;)

tankmania pisze: Jesteś identyczny jak ja i Kamil. Arogancki, zuchwały, filozofujesz, starasz się być asertywny, cyniczny, itd. Tyle, że ja i Kamil otwarcie się do tego przyznajemy, a Ty oszukujesz sam siebie, że jesteś lepszy.
To poważny zarzut. Coś pisałeś o, za przeproszeniem, skurwysynie. Ale w swoim kontekście i nie widziałem nigdy żeby Kamil przyznał publicznie, że jest zuchwały, arogancki etc. bo do bycia takim ma wewnętrzną motywację. Z tego co wiem, aktualna wersja twierdzi dalej, że Kamil robił psikusy niedobrym klawiszom z nPWMu bo są niedobrzy, a nie dla tego, że mu się nudzi w przerwach od modelowania. Kurcze znów mieszam Kamila w dyskusję nie z nim. Ja sam jeśli gdzieś napisałem, że jestem w czymkolwiek lepszy to mi przypomnij, może zapomniałem. A jeśli wiesz do czego sam siebie przekonuję to wyślij CV do wywiadu, tam za takie zdolności dobrze płacą.
tankmania pisze: I chwała im za to! Tylko nie rozumiem co Ciebie akurat w tym fascynuje, skoro sam tak nie potrafisz. Przeczytać i nie skomentować na siłę.
A skoro Ty nie potrafisz to co Ciebie w tym fascynuje? Może tak będzie łatwiej jeśli ewidentne między nami są podobieństwa dla Ciebie.
tankmania

" a Ty, to Ty, to Twoja, skoro Ty..."

Wiesz, jeżeli ja coś piszę, a później czytam w odpowiedziach to samo co napisałem z załączonym " właśnie Ty" to jest dyskusja na poziomie "jesteś głupi. nie to ty jesteś głupi. a ty jesteś głupszy. a ty jesteś jeszcze głupczy".

Sorry, ale taki pin-pong-ping-pong-ping-pong mnie nie interesuje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Niskie stężenie”