Jaho63 pisze:
Przeciętny człowiek, nawet bez wyższego wykształcenia, będąc w obcym środowisku, nawet nie od razu na obcej planecie nie weźmie w łapę każdego pajączka, każdego robala, bo cholera wie co za czort. Zrobią to tylko kompletne debile.
Nie mogę uwierzyć, że muszę tego bronić.
Oj tam, ja jakoś nie mam wiary w siłę ludzkiego umysłu

Biorąc pod uwagę tych wszystkich czubków na świecie co żrą jakieś trujące ryby i których część udaje się po tym na łono prozdków. Czy też tych wszystkich co zbierają jakieś czort wie jakie grzybki, poczem serwują je całej rodzince zmuszając potem podatników do łożenia na wymianę wątroby u latorośli ojca debila. Tak więc to jakoś mnie tam specjalnie nie ruszyło. Już prędzej komunikat, że super duper komora medyczna została sporządzona tylko dla osobnika płci męskiej - na statku pani kapitan, która chwali się, że lubi mieć zabezpieczone tyły na każdą ewentualność. Z medycyny mocny nie jestem ale zdaje mi się, że takie tam skalpele, choćby laserowe nie różnią się czy mają ciąć umięśnioną tkankę męską czy też żeński tłuszczyk. Robiłem też w życiu parę prześwietleń, jakąś tomografię i nie widziałem tam dwóch kompletów urządzeń. W danym przypadku, to raczej kwestia oprogramowania, bazy danych schorzeń, a to po prostu dla mnie jest zupełnie irracjonalne, że na statku bogacza, z panią kapitan wielce dbającą o własny kuper, ktoś nie zadbał o stosowny upgrade. To jak, pani kapitan dostaje ataku wyrostka setki parseków od najbliższego szpitala, kładzie się do kabiny i miły głos mówi jej, że potrafi usuwać tylko męskie wyrostki?