Alex - Prometeusz, ciąg logiczny.

Niegroźnie
Czarny

Re: Alex - Prometeusz, ciąg logiczny.

Post autor: Czarny »

Jaho63 pisze: Przeciętny człowiek, nawet bez wyższego wykształcenia, będąc w obcym środowisku, nawet nie od razu na obcej planecie nie weźmie w łapę każdego pajączka, każdego robala, bo cholera wie co za czort. Zrobią to tylko kompletne debile.
W tym kontekście do niedawna przyznałbym Ci rację ale kiedy w tym roku na praktyce student który poszedł ponoć w chaszcze się odlać zaczął latać ze spodniami wokoło kolan za jakimś owadem po rzeczonych krzorach.... no cóż...
Dodam tylko, że praktyka miała miejsce jakieś 2500km od miejsca gdzie rzeczony student jest traktowany za autochtona
tankmania

Post autor: tankmania »

Jaho63 pisze:Cholera jakaś ogólnoświatowa epidemia trudności ze zrozumieniem siebie nawzajem. :lol:
Dobra Janusz. Już wiemy, po prostu dbasz o szczegóły. :lol: Bo w szczegółach jest diabeł zamontowany.

A propos szczegółów. Dorobiłeś leflektolek? :twisted:
Jaho63

Post autor: Jaho63 »

Dorobiłem cztery, ale jeden zyebany, jakoś to trza będzie zaczaić. OK, wrzucem...(coś sie photobuket biesi)
Marek Naja

Post autor: Marek Naja »

Jaho63 pisze: Przeciętny człowiek, nawet bez wyższego wykształcenia, będąc w obcym środowisku, nawet nie od razu na obcej planecie nie weźmie w łapę każdego pajączka, każdego robala, bo cholera wie co za czort. Zrobią to tylko kompletne debile.
Nie mogę uwierzyć, że muszę tego bronić.
Oj tam, ja jakoś nie mam wiary w siłę ludzkiego umysłu :lol: Biorąc pod uwagę tych wszystkich czubków na świecie co żrą jakieś trujące ryby i których część udaje się po tym na łono prozdków. Czy też tych wszystkich co zbierają jakieś czort wie jakie grzybki, poczem serwują je całej rodzince zmuszając potem podatników do łożenia na wymianę wątroby u latorośli ojca debila. Tak więc to jakoś mnie tam specjalnie nie ruszyło. Już prędzej komunikat, że super duper komora medyczna została sporządzona tylko dla osobnika płci męskiej - na statku pani kapitan, która chwali się, że lubi mieć zabezpieczone tyły na każdą ewentualność. Z medycyny mocny nie jestem ale zdaje mi się, że takie tam skalpele, choćby laserowe nie różnią się czy mają ciąć umięśnioną tkankę męską czy też żeński tłuszczyk. Robiłem też w życiu parę prześwietleń, jakąś tomografię i nie widziałem tam dwóch kompletów urządzeń. W danym przypadku, to raczej kwestia oprogramowania, bazy danych schorzeń, a to po prostu dla mnie jest zupełnie irracjonalne, że na statku bogacza, z panią kapitan wielce dbającą o własny kuper, ktoś nie zadbał o stosowny upgrade. To jak, pani kapitan dostaje ataku wyrostka setki parseków od najbliższego szpitala, kładzie się do kabiny i miły głos mówi jej, że potrafi usuwać tylko męskie wyrostki?
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

a tu się zepiasz. po pierwsze komora medyczna nie dla niej była, a po drugie wszelie znaki na niebie i ziemi wskazują, ze ona takowego urządzenia raczej nie miała szansy potrzebować
Jaho63

KFS-miniatures pisze:a tu się zepiasz. po pierwsze komora medyczna nie dla niej była, a po drugie wszelie znaki na niebie i ziemi wskazują, ze ona takowego urządzenia raczej nie miała szansy potrzebować
Też mi się tak wydaje. Choć mogłaby być ultarseksualna ta komora, no ale miało to sens, mieliśmy się domyślić, że to dla kogo innego komora. I to doceniam w filmie! To są smaczki dodatnie ( :lol: jak mogą byś plusy dodatnie!), kiedy coś sobie pomyślisz, a potem dopiero dociera.
Kamil wszelkie znaki na niebie nie, Bo Czarnego Janka miała przekonać w kabinie, że jest ze krwi i kości! :lol:
Awatar użytkownika
Bercik

Post autor: Bercik »

Czyli już dwie panie na pokładzie miały ciało obce pod brzuchem :>
Obrazek
Rafał B

Post autor: Rafał B »

Prometeusz ma o wiele więcej nielogiczności, tyle tylko, że film jest utrzymany w poważnym tonie, nakręcił go sam Scott, więc oczekujemy dobrego, poważnego (realistycznego?) kina sf, więc się nie doszukujemy. Rzucają się nam w oczy tylko "oczywiste" błędy, a przynajmniej tak nam się wydaje.
Mnie tam nurtuje parę innych wtop, ale rozpisywać się nie ma co, bo ktoś tu wcześniej pisał, by nie wdawać się w szczegóły, bo może ktoś filmu jeszcze nie widział...i racja.
Mnie w każdym bądź razie film nieco rozczarował, bo od takiego twórcy i jego możliwości oczekiwałem trochę więcej, choć jako całość, film jest dobry.
Nie należy go jednak traktować, jako prequel "Obcego", jest niezależny od całej serii.
Tylko jeśli już go oglądać, to tylko w 3D.

Batmanem za to wcale się nie zawiodłem, może dlatego, że nie oczekiwałem zbyt wiele (po Prometeuszu).
Nie trzeba dodawać, że w/w to inny gatunek, jest w innej konwencji, a co za tym idzie nawet nie ma co ich porównywać.
Uważam też, że Nolan poradził sobie bardzo dobrze (lepiej niż Scott) i stworzył chyba najlepszy film z całej trylogii.

Oba jednak polecam...tylko w kinie.
Jaho63

marder pisze:Prometeusz ma o wiele więcej nielogiczności
Właśnie w tym rzecz, że nie. Nie ma ich za dużo, wiele rzeczy można jakoś wytłumaczyć. Dlatego właśnie dyskutujemy. Bo film jest tego warty. Przykładowo o kinie ostatnich lat Tarantino nie ma co gadać, trzeba zapalić skręta, tak jak reżyser i będzie OK. :lol:
Tutaj po prostu, moim zdaniem, zabrakło tego dopieszczenia detali, cechującego najlepszych reżyserów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Niskie stężenie”