Moderator: Arcturus

Ja używam masek Montexu (tych czarnych) tylko jako wzorca do wycięcia własnych w szerokiej (40 mm) taśmie Tamiya.Arcturus pisze:Przy okazji widać, jak paskudnie odłażą na krzywiznach maski Montexu :/ Jako że to nie pierwszy raz mam takie doświadczenia, to pora pożegnać się z tym producentem i przejść na Eduarda.

Dzięki, oby tylko na końcu też całość jakoś wyglądałaPatterson pisze:Świetnie wygląda to cieniowanie.
Czeka aż wymyślę patĘt na zrobienie oszklenia do tych wrednych okienek pod wiatrochronem. Docinanie z folii nie wyszło, wypełnianie Clear Fixem też nie wyszło. I krew mnie zalała.tankmania pisze:A ja się pytam, co z Barracudą?
te małe prostokątne? może wziąc kawałek ramki, pryciąć na profil rzeczoinych okienek, koniec zeslifowac na płasko i wypolerowac. po wklejeniu cyjanoakrylem odciąc po zewnętrznej nadmiar i zeslifowac oraz wypolerowac na gładkoArcturus pisze:wrednych okienek pod wiatrochronem
Właśnie one nie są prostokątne:KFS-miniatures pisze:te małe prostokątne? może wziąc kawałek ramki, pryciąć na profil rzeczoinych okienek, koniec zeslifowac na płasko i wypolerowac. po wklejeniu cyjanoakrylem odciąc po zewnętrznej nadmiar i zeslifowac oraz wypolerowac na gładkoArcturus pisze:wrednych okienek pod wiatrochronem

Jesteś wielki, masz u mnie wutkę! W rzeczywistości wygląda to lepiej niż na zdjęciu. Grunt ze wreszcie coś drgneło i może pójdzie dalej.KFS-miniatures pisze:te małe prostokątne? może wziąc kawałek ramki, pryciąć na profil rzeczoinych okienek, koniec zeslifowac na płasko i wypolerowac. po wklejeniu cyjanoakrylem odciąc po zewnętrznej nadmiar i zeslifowac oraz wypolerowac na gładkoArcturus pisze:wrednych okienek pod wiatrochronem