[W] Różne takie

Moderator: Arcturus

Awatar użytkownika
Arcturus

Re: [W] Różne takie

Post autor: Arcturus »

Bawię się, łosiuję, brudzę itp. Teraz jest wesoły jak studio wyborcze PiSu po wyłączeniu kamer ;) Ciekaw jestem opinii na temat kłód (na razie zamontowane prowizorycznie, krzywo) - czy są po moich malowankach cokolwiek warte, czy spróbować zrobić je z naturalnych patyczków. Możecie by brutalni.
Muszę też niestety poszerzyć swoją bardzo ubogą paletę pigmentów, bo taki np. European Earth z Vallejo, który mam, okazuje się różowy :/

Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Arcturus

Obrazek
Później długo czekał na docięcie i przesłanie nowych masek do oznaczeń, ale jak dotarły to wziął się do roboty. Tym razem nakładałem kolejne kolory "od środka", maskując kolejne etapy, a na końcu przemalowałem kamuflaż w okolicy znaków. Teraz jakoś to wygląda, drobne poprawki i już, mam nadzieję, prosta do mety. To zbyt fajna maszyna, żeby sobie odpuścić ;)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Arcturus

Pomału, ale coś tam coś tam
Mrówkojad już mnie męczy,ciągle coś poprawiam, coś innego się psuje, ale idziemy do przodu. Brudu na niego nałożyłem ze 2 kg, a na Zdjęciach nic nie widać.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
bez wątpienia jest to najładniejsszy samolot od dupy strony:
Obrazek
Zdjęcia też do dupy, nie wiem czemu.

Stug:
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Arcturus

KFS-miniatures pisze:czy gąsiennice są jusz przyklejone na amen?
Niestety, ale będę walczył, bo skopałem sprawę. Pierwsze doświadczenia z Magic Trackami... Liczę, że jak je rozmiękczę Extra Thinem, to uda się poprawić.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

oczywiscie, ze magic tracki mozna śmiało rozkleic cienkim klejem. ale problem moze sie pojawic, jeśli przykleiłes je o kół. wtedy moze byc kłopocik z demontazem
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

Obrazek
Ja tam się znam ale jeśli kokardy RAF malowano na star & bars USAAF to paski powinny być na lewym skrzydle.
Arcturus pisze:bez wątpienia jest to najładniejsszy samolot od dupy strony:
Rojal Podhalanian Er Force lepszy.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Awatar użytkownika
Arcturus

JBZ pisze:Obrazek
Ja tam się znam ale jeśli kokardy RAF malowano na star & bars USAAF to paski powinny być na lewym skrzydle.
No to masz mnie na sumieniu, tego już nie przeżyję. Jeden cios za dużo.
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

Daj spokój - pasek to nawet Solo by domalował a zeszlifować i podmalować ten z prawej jest jeszcze prościej.

Miało być że się nie znam a nie znam.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Awatar użytkownika
Arcturus

JBZ pisze:Daj spokój - pasek to nawet Solo by domalował a zeszlifować i podmalować ten z prawej jest jeszcze prościej.
.
Wiem, tylko dlaczego ja wciąż robię takie debilne błędy...
Zawsze żałowałem, że nie zostałem lekarzem. Z moim roztargnieniem wyludniłbym Burakolandię bardziej niż lewacka, zdemaskowana przez Terlikowskiego filozofia hodowania psów, kotów lub szynszyli zamiast dzieci.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arcturus”