An-2 do cywila

Walkaroundy, przekazy historyczne, rzeczywistość dla modelarstwa
Awatar użytkownika
JBZ

An-2 do cywila

Post autor: JBZ »

Podobno pierwsze An-2 pojawiły się speceskadrze w 1952. Mamy więc 60 lat służby.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/wojsko-r ... omosc.html
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
tankmania

Re: An-2 do cywila

Post autor: tankmania »

Tak z ciekawości, leciał tym ktoś? Niezapomniane przeżycie, nie wiem jak można tym lecieć bez wrażenia, że zaraz się rozsypie i spadnie.
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Post autor: Tomasz Mańkowski »

Leciał :roll: a że siedział w "kabinie pasażerskiej" w pierwszym rzędzie, to miałem taką wielgaśną nakrętkę obracającą się o kilka centymetrów od mojego kolana :o - faktycznie, niezapomniane przeżycie :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Mecenas/Kolekcjoner

Post autor: Mecenas/Kolekcjoner »

Leciałem kiedyś w Jarosłwcu na morzem w 1999 roku. Było głośno, ale najbardziej pamiętam lądowanie na polu/pasie startowym przypominajacym kartoflisko :D
Awatar użytkownika
timi

Post autor: timi »

Latał latał.
Zresztą jeden egzemplaż codziennie krąży mi nad głową:p
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dokument”