No tak

ale najbardziej mnie w nim wnerwiło to, że linie podziałów blach nijak się miały do tego co było widać na zdjęciach polskich MiG-ów. Co jakiś planik znalazłem, to inaczej to wyglądało. W końcu obfotografowałem jednego w Dęblinie i jednego w Krakowie, z tym że jeden z nich jest jednomiejscowy. I pewnie jak zacznę porównywać te zdjęcia z tym co już wytrasowałem, to przyjdzie znów pewnie szpachlować.
Do Heinkla nie wiem czy jest sens robić in-boxa, bo w sieci jest sporo zdjęć wyprasek. Mnie tylko zaskoczyła jednak wielkość kadłuba. Niby wiedziałem, że jest duży ale jak już wziąłem do ręki, to inaczej się to odbiera. Muszę przyznać, że ta skala całkiem całkiem mi się podoba. Pewnie więc z czasem zainwestuję w kolejnego z BoB, a już na pewno w Ju-88. Szkoda, że Do-217 jest w 48 ale jego też zakupię. Na razie jestem na etapie budowy dachu nad przyszłym warsztatem modelarskim więc do Wielkanocy pewnie nic nie podłubię

Za to przy okazji wizyt w sklepach budowlanych oglądam sobie takie duże kompresorki i zastanawiam się czy nie kupić takiego pod kątem modelarskim. 24 l pojemności zbiornika powinno dawać małą częstotliwość uruchamiania kompresora, a i koła w samochodzie się napompuje.