Polska konserwa wojskowa...

Krytyka, subiektywne doznania
spiton

Re: Polska konserwa wojskowa...

Post autor: spiton »

Ja nie miałem watpliwości, ze to 35. Model i figurant wygladaja całkiem gites, tylko ta kolorystyka "rekwizytów" wykręca gały.
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Post autor: Tomasz Mańkowski »

spiton pisze:Ja nie miałem watpliwości, ze to 35.
Ja pamiętam modele Bartka w 1/72 oglądane niegdyś przy piwie - też wyglądały "gites" albo i lepiej...

A skoro nie miałeś wątpliwości jaka to skala, to może trzeba było sprawdzić ( use google, Luke ) kto robi do tego modelu gąski zamiast klepać o Trumpeterze...
Obrazek
spiton

Post autor: spiton »

Może cos popieprzyłem, ale albo Trupeter, albo Hobby boss wypuszcza właśnie T-26, i widziałem gdzieś fajne składane gąski od tego modelu właśnie w 35.A, ze trumpek puszcza czasem same gąski, to pewnie do tego T-26 też wypuści ,-).
tankmania

Post autor: tankmania »

Fujmodel robi gąski do T-26, ale zakładanie ich do tego to tak jak zatankować trabanta do pełna. Od razu potrajasz wartość.

Tylko nie pamiętam już czy wszystko na bazie tego Vickersa miało jednakowe gąski.
Slash

Post autor: Slash »

tankmania pisze: Od razu potrajasz wartość.
Co gorsza nie tylko pieniężna, ale i każdą inną. To właśnie blokuje przed ładowanie bajerów w taki model. A tak to pewnego wieczoru jak nie miałem w co rączek wsadzić to sobie go skleiłem, kolejnego pomalowałem i wsio.
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Post autor: Tomasz Mańkowski »

spiton pisze:Może cos popieprzyłem, ...
No raczej... Chiński T-26 to, jak narazie, zapowiedź która nie wiadomo kiedy pojawi się na rynku.
A czy dodatkowo "wyjmą" z niego gąski i będą sprzedawać osobno - to już wielka niewiadoma...

Zresztą, koszty...
Gąski do T-26 / Vickera / 7TP robi RPM za cenę, powiedzmy "pół Mirażowego czołga", do T-26 robi Friul i Modelkasten ( za cztery do pięciu "Miraży"...)
Nowe gąski z Trumpetera do tanich również nie należą - w tej skali można wycenić je na dwa do dwóch i pół "Miraża", więc jeśli w ogóle będą to raczej do modeli Mirażowych gremialnie kupowane nie będą...
tankmania pisze:Tylko nie pamiętam już czy wszystko na bazie tego Vickersa miało jednakowe gąski.
Raczej nie miało identycznych, choć bardzo podobne - ale to można by wypatrzeć dopiero po postawieniu pojazdów obok siebie...

Tu masz porównanie pomiędzy angielskiej budowy Vickersem a sowieckim T-26 ( fotki kiepskie, ale jak robić je w ciemnym hangarze, z ręki, gdy można najdalej o dwa kroki odsunąć się od czołga... - z ubiegłego roku, z Paroli )
Obrazek
Obrazek
Jakie gąski były na 7TP - nie mam fotek...
Obrazek
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

do referowania tematu gąsienic vikersa to pancernego trzeba by zawołać. ja pamietam nawet na portalu pwm (starym) jego artykuł na ten temat był
Robert O.

Post autor: Robert O. »

Tomasz Mańkowski pisze:
Robert O. pisze:ortodoksyjny to ja nie jestem ale lufę z hamulcem ... mógł bys podmienić
Aktualnie toczonej lufy do 7TP ( niezależnie od skali ) nikt nie robi... - kiedyś w 35tce robiło Armo...

Jak ja lubię wypowiedzi osób które nie mają bladego pojęcia w temacie jaki poruszają... ech...
zarzucasz mi że mam bladego pojęcia w temacie jaki poruszam a to Ty Tomek jesteś nie w temacie ,proszę lufy armo do 7tp w obydwu skalach ,dostępne.

http://www.jadarhobby.pl/armo-35731-luf ... 23417.html
http://www.jadarhobby.pl/armo-72749-37m ... -4127.html
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

z tą dostępnością luf armo to jest szemrana sprawa. one gdzies pokątnie były toczone, i jak sie udao w kieszeniach z fabryki wynieść, to były, a jak nie, to dostepnosc była wyłącznie teoretyczna
Robert O.

Post autor: Robert O. »

zadzwoniłem do jadarów i lufa jest dostępna na zamówienie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gotowe do inspekcji”