1/35 RBT-5

Krytyka, subiektywne doznania
Awatar użytkownika
Slash2

Re: 1/35 RBT-5

Post autor: Slash2 »

Fajny, tylko gąsienice luźno, że aż strach.
Obrazek
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

taka karma przy gasienicach z podwójnmi ogniwami. albo za krótkie, albo za długie. nawiasem mówiac, wbrew pozorom są całkiem bliskie oryginałowi
Awatar użytkownika
Slash2

zajrzałem w google i mam jednak wrażenie, że nadpasu jest więcej aniżeli pół ogniwka, nawet może ponad jedno. dostrzegam coś takiego u wielu mistrzów robiących friule.
Obrazek
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

no własnie na tym polega zabawa, ze ty dostrzegasz, zamiast robić. dwa ogniwa to centymetr. robi różnicę. szczególnie, gdy nie ma żadnego mimośrodu pozwalającego na regulację napięcia gąsienic. centymetr mniej sprawił by, ze byly by napięte jak gumki.
teraz przyszpanuj rozwiązaniem problemu. bo nie twierdze, ze rzeczony nie istnieje. ciekaw jednak jestem twojej recepty
Awatar użytkownika
bohdan

Post autor: bohdan »

kiedy zmywasz?
tankmania

Post autor: tankmania »

KFS-miniatures pisze:no własnie na tym polega zabawa, ze ty dostrzegasz, zamiast robić. dwa ogniwa to centymetr. robi różnicę. szczególnie, gdy nie ma żadnego mimośrodu pozwalającego na regulację napięcia gąsienic. centymetr mniej sprawił by, ze byly by napięte jak gumki.
teraz przyszpanuj rozwiązaniem problemu. bo nie twierdze, ze rzeczony nie istnieje. ciekaw jednak jestem twojej recepty
Właśnie mi podpowiedziałeś niechcący jak to rozwiązać, a knułem nad tym od dawna...
Awatar użytkownika
Slash2

Jakimś masterem nie jestem, po prostu się nikczemnie wpierdalam. Niemniej jak samemu kiedyś robiłem friule i poskładałem ich na tyle, żeby dała się zamknięta gąska założyć na założone koła to wyglądało to mniej więcej jak na Twoim BT czy paru innych modelach. Jak zakładałem friule na model wraz z kołami napinającym i napędowym to dawało się założyć na tyle skróconą gąskę, że była napięta jak potrzeba.

Obrazek
Obrazek
Konrad

Post autor: Konrad »

swietny jest
tankmania

Post autor: tankmania »

Slash2 pisze:Jakimś masterem nie jestem, po prostu się nikczemnie wpierdalam. Niemniej jak samemu kiedyś robiłem friule i poskładałem ich na tyle, żeby dała się zamknięta gąska założyć na założone koła to wyglądało to mniej więcej jak na Twoim BT czy paru innych modelach. Jak zakładałem friule na model wraz z kołami napinającym i napędowym to dawało się założyć na tyle skróconą gąskę, że była napięta jak potrzeba.
Tak z ciekawości, czytałeś co kamil napisał przed tobą i zrozumiałeś, że tam nie mozna ująć jednego ogniwa?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gotowe do inspekcji”