[W] Różne takie

Moderator: Arcturus

Awatar użytkownika
Arcturus

Re: [W] Różne takie

Post autor: Arcturus »

karolkonw pisze:podoba mi sie na tyle ze sam bym zlapal sie za 32 ale boje sie ze spierdole bardziej niz 72:D
Nawet jak się coś spieprzy, to w zupełnie inny sposób niż w 72. Dla mnie 72 to hardkor, wszystko malutkie. A w 32 dziury na 2 mm nie widać, jak się przybrudzi i zfotoszopuje ;)
Tymczasem takiego robię. Będzie brzydszy niż Haczowy, ale będzie. Oznaczenia na kadłubie malowane od masek. Ma być poligonem zabaw po malowaniu, a nie przed :)
Obrazek
Awatar użytkownika
HK1885

Post autor: HK1885 »

Rozrzut masz spory: od syryjskiego teciaka, przez późnego Gustawa do hiszpańskiego Iszaka. :D
Ten ostatni ciekawie się zapowiada.
Awatar użytkownika
Arcturus

Rozrzut spory, ale już zawęziłem front, żeby wreszcie coś pokonczyć..
Przy Whilrwindzie musiałem wdać się w małe przeróbki, bo dopatrzyłem się, że budowany przeze mnie egzemplarz pochodzi z puli sześciu pierwszych wyprodukowanych, które miały reflektor na krawędzi natarcia statecznika pionowego (i nietypowo mocowany maszt anteny).
ObrazekObrazek

W temacie Garbuska zdecydowałem się na nitowanie, choć musi ono być trochę uproszczone - w oryginale było bardzo gęsto i wydaje mi się, że kiepsko wyglądało by to na modelu. Zabawa zajmie mi pewnie parę wieczorów...

Obrazek
Obrazek

Iszaka robię pokątnie, bo chciałem go spróbować opublikować w prasie drukowanej (sława, pieniądze i wielbicielki...), ale z każdym krokiem tracę złudzenia :D
Awatar użytkownika
Arcturus

Jeszcze mokry. Teraz dylemat: bawić się w oznaczenia od masek (ryzyko) czy nałożyć kiepskie zestawowe kalki...

ObrazekObrazek
levee

Post autor: levee »

jak mawiają taternicy:
jest ryzyko, jest zabawa,
albo piargi, albo sława
Awatar użytkownika
Arcturus

levee pisze:jak mawiają taternicy:
jest ryzyko, jest zabawa,
albo piargi, albo sława
Znaczy dostanę choć +2 do prestiżu, nawet jak wyjdzie krzywo?...
tankmania

Post autor: tankmania »

Jak będziesz robił maski z papieru toaletowego to dostaniesz 100 do prestiżu nawet jak zapaćkasz cały model.
Awatar użytkownika
Arcturus

Właśnie wpadło mi do głowy genialne rozwiązanie - zanurzę całego w Maskolu, a jak stężeje to od szablonów powycinam dziurki gdzie trzeba. I odkurz mi niestraszny, bez względu na przyjętą filozofię.
Awatar użytkownika
Arcturus

Na razie dla rozgrzewki pomalowałem rondle na skrzydłach. Gra jest warta świeczki i wysiłku, choć może na zdjęciach tego nie widać. Granatowy to, za radą Ajsa, C326. Rudy to Cavalary Brown (70.982) Vallejo. Reszta jak przyjdzie cyrkiel, bo Montex w swoich maskach skaszanił temat i kadłubowe rondle trzeba dociąć samemu.

ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arcturus”