bohdan pisze:Hejt i zazdrość
M4A3
Moderator: konrad_dzik
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Re: M4A3
uki761 pisze:troche jaśniejszego pigmentu daj, zróżnicuj to trochę bo monotonnie jest.
nie podbiłeś detali jaśniejszym kolorem na etapie malowania i niestety teraz to widać, tzn. widać że nie widać
- Tomasz Mańkowski
- Kontakt:
Kondzio - jest efektownie...
ale merytorycznie, to popatrz na fotki oryginału (np. tą co linkowałem)
Masz obicia/przetarcia tam gdzie są mało prawdopodobne, a tam gdzie są bardziej prawdopodobne czy wręcz oczywiste - masz nieruszoną farbę.
Abstrahując od rolek podtrzymujących czy koła napinającego (bo to pewnie będziesz jeszcze dłubał) popatrz na lufę i jej podporę - to było używane praktycznie przy każdym przemarszu, więc na styku farba mogła się przynajmniej wyślizgać...
Masz obicia/przetarcia tam gdzie są mało prawdopodobne, a tam gdzie są bardziej prawdopodobne czy wręcz oczywiste - masz nieruszoną farbę.
Abstrahując od rolek podtrzymujących czy koła napinającego (bo to pewnie będziesz jeszcze dłubał) popatrz na lufę i jej podporę - to było używane praktycznie przy każdym przemarszu, więc na styku farba mogła się przynajmniej wyślizgać...
- konrad_dzik
Jasnego jeszcze dam. Co do rozjaśniania detali to od czasu merkavy za bardzo za tym nie przepadam, niby podbiłem ale w chuj słabo.KFS-miniatures pisze:uki761 pisze:troche jaśniejszego pigmentu daj, zróżnicuj to trochę bo monotonnie jest.
nie podbiłeś detali jaśniejszym kolorem na etapie malowania i niestety teraz to widać, tzn. widać że nie widać
Podporę poobijałem ale lekko jeszcze podbije to mocniej.Nad rolkami, kołem i tymi ślizgaczami tak jak mówisz będę dopiero pracował.Tomasz Mańkowski pisze:Kondzio - jest efektownie...
Przyszedł czas na nieszczęsne gąski:
Po co łapać króliczka, skoro tak przyjemnie się go goni
futrzaków nie obsługujemy
- konrad_dzik
Cieszy mnie to nie zmiernie, a Juras potwierdza
Przerobiłem pierwszą piENte czyli jakieś 430 elementów

Wiem, że zwrot jest chyba nie regulaminowy ale już nie za bardzo jest co z tym zrobić ale jako, że ronsonek już jest nie merytoryczny jakoś te przeboleje.
Dopracowałem też wycieki paliwa

Przerobiłem pierwszą piENte czyli jakieś 430 elementów
Wiem, że zwrot jest chyba nie regulaminowy ale już nie za bardzo jest co z tym zrobić ale jako, że ronsonek już jest nie merytoryczny jakoś te przeboleje.
Dopracowałem też wycieki paliwa
Po co łapać króliczka, skoro tak przyjemnie się go goni
- Krocionorzec
Gąsienicą się nie przejmuj, możesz udawać że czołg jedzie do tyłu.Świetnie Ci idzie,masz zajawkę na Wietnam podobnie jak ja na ODS(ale ja tylko wojska lądowe+ śmigłowce wojsk lądowych
)
A tak na poważniej, aż tak źle się składają te taśmy? Czy tylko upierdliwie ze względu na mnogość elementów?