SuperModel

Inboxy, zapowiedzi
Awatar użytkownika
Przemek - MaXus

Re: SuperModel

Post autor: Przemek - MaXus »

tankmania pisze:
Przemek - MaXus pisze:A, ciekawość, jak wygląda droga takiego, dajmy na to 'szarego człowieka' do publikacji artykułu?
Trzeba robić modele. Trzeba pokazywać się na wielu forach. Trzeba mieć styl "obiektywnie przyjazny ogółowi". Trzeba się dobrze "sprzedać" fotografiami modeli. I wtedy ktoś prędzej czy później zaoferuje Ci współpracę.
O, cholllera :o ;) , dzięki za uświadomienie.
Awatar użytkownika
Seb

Post autor: Seb »

tankmania pisze:Trzeba robić modele. Trzeba pokazywać się na wielu forach. Trzeba mieć styl "obiektywnie przyjazny ogółowi". Trzeba się dobrze "sprzedać" fotografiami modeli. I wtedy ktoś prędzej czy później zaoferuje Ci współpracę.
Chyba nie do końca tak jest, przynajmniej tak było, bo ostatni SM nabyłem w 2009 roku.
Niedawno z nudów przejrzałem wszystkie nr jakie mam, w znakomitej większości powtarzają się 2 nazwiska modelarzy "pancernych", którzy prezentują tam swoje modele.
Raz - żaden z nich nie jest mi znany z forum
dwa - niektóre modele były słabe
trzy - zdjęcia też pozostawiały wiele do życzenia
Ale ci modelarze siedzą w "zarządzie".
Pzdr
Pzdr Sebastian
tankmania

Post autor: tankmania »

Bathin pisze: Ale ci modelarze siedzą w "zarządzie".
Oczywistości nie miałem na myśli. ;)
Żeby pisać bądź co i pokazywać bądź co wystarczy być redaktorem, to wiemy od dawna. Natomiast miałem na myśli coś wartościowego i gazetę nastawioną na sprzedaż, a nie tracenie papieru.
Slash

Post autor: Slash »

Przeglądał, przeglądał i napisał co myśli. Dowiedział się, że nie ma racji bo jest inaczej. Z zainteresowaniem przeglądał dalej, aż stwierdził, że albo coś jest nie tak albo po prostu nie jest targetem dla gazetki :lol:
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

tankmania pisze:I dlatego to będzie zawsze nikomu niepotrzebna gazeta z ładnymi obrazkami.

Na forach znajdziesz więcej wiadomości i możesz na bieżąco się konsultować.
no ale sam wiesz, ze w życiu inernetowym uczestniczy jednak niewielka cześć modelatzy. i niewiele wieksza ich liczba przegląda fora.
poza tym forum internetowego w kiblu sobie nie poczytasz
tankmania pisze:Trzeba robić modele. Trzeba pokazywać się na wielu forach. Trzeba mieć styl "obiektywnie przyjazny ogółowi". Trzeba się dobrze "sprzedać" fotografiami modeli. I wtedy ktoś prędzej czy później zaoferuje Ci współpracę.
tak wlasnie to z grubsza wyglada. dodatkowo trzeba jeszcze być w miarę solidnym (bo takich co mieli zasypywac artykułami, a ostatecznie nic nie przygotowali to juz kilku było).
Bathin pisze:Chyba nie do końca tak jest, przynajmniej tak było, bo ostatni SM nabyłem w 2009 roku.
no własnie odpowiedx na twoje watpliwosci jest na koncu twojego zdania.
Slash pisze:Przeglądał, przeglądał i napisał co myśli. Dowiedział się, że nie ma racji bo jest inaczej.
no dpbrze, zatem nawet po krótce, ale zrecenzuj ostatni numer. jakie są twoje zarzuty wobec artykułow.
tu masz spis treści:

http://www.armia24.com/index.php/super-model/1860-sm40
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Post autor: Tomasz Mańkowski »

KFS-miniatures pisze:zatem. czego kurwa oczekujecie?
Jako modelarze - potencjalni czytelnicy?
Czy jako handlowcy - ewentualnie zainteresowani poszerzeniem oferty?
Czy też jako potencjalni reklamodawcy?
Obrazek
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Tomasz Mańkowski pisze:Jako modelarze - potencjalni czytelnicy?
przede wszystkim

z dwoma pozostałymi aspektami na szczescie nie mam nic wspólnego
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

No to - przede wszystkim regularny cykl wydawniczy i łatwy dostęp ( nie tylko empiki ) - ale to się wiąże z punktami 2 i 3...
Obrazek
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

co do dostępnosci to sam wiesz jak jest. juz były o to wojenki. ale oczywiście źli są sklepikarze, bo biorą mało gazet. a biorą mało, bo mało scodzi, gdyż wiekszosc kupuje w empikach na tydzien wczesniej, niż dociera do sklepów. a czemu na przykłąd w kolporterze bywają wszystkie tytuły, poza sm własnie to tez nigdy nie było odpowiedzi. znaczy była, ze sie nie sprzedawał. przy czym nie wiem jak sie miał sprzedawac, jak go nie było. itd..
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Wiem jak jest / jak było - dlatego drążę...
KFS-miniatures pisze:... oczywiście źli są sklepikarze, bo biorą mało gazet. a biorą mało, bo mało scodzi, gdyż wiekszosc kupuje w empikach na tydzien wczesniej, niż dociera do sklepów. ...
Nic dziwnego, że sklepikarze nie chcą brać towaru od wydawcy co ich w ch... robi za każdym możliwym razem...
( przykład wysyłania gazet do sklepikarzy w tydzień po empikach to tylko szczyt góry lodowej... )
Jakoś inni wydawcy czy dystrybutorzy prasy zagranicznej są w stanie ten problem opanować - tylko Kagero nie...
Moim zdaniem to nie żli sklepikarze są winni tylko wydawca - ergo, aby polepszyć dostęsponość może... zmienić wydawcę ?
A to też wiąże się z punktami 2 i 3 z mojego pytania...

Co do merytoryki gazetki - to wszystko zależy w którą stronę redakcja ( nie wydawca !!! ) ma zamiar oscylować...
Czy w stronę pisemek popularnych ( których na rynku zarówno polskojęzycznym i zagranicznych jest w ch... ) - do tego macie za mało "informacji z rynku i in-boxów" - no to akurat zaspokoi jeden pracownik co będzie buszował po forach i kopiował niusy...
Czy też w stronę bardziej ambitnych modelarskich periodyków w stylu AFV modellera czy AIR modelera - w tym wypadku tych recenzjo-niusów jest o wiele za dużo...

Zresztą, w obu przypadkach przyda Wam się kasa z reklam - a tu znowu kłania się problem mało słownego wydawcy...
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Recenzje/Nowości”