gilotynka do cięcia paluszków i nie tylko

Inboxy, zapowiedzi
Awatar użytkownika
potez

gilotynka do cięcia paluszków i nie tylko

Post autor: potez »

Chcieliśta na czaciku to wrzucam.
Kupiłem takie cudo pare lat temu,jeśli dobrze pamiętam to w Roll Models, jeszcze porządnej amerykańskiej roboty i jestem bardzo zadowolony, fajnie i szybko tym się tnie równe kąty na wszelkiego rodzaju cieńkich profilach plastikowych.
Obrazek
Pełna regulacja, możliwość cięcia pod dowolnym kątem w zakresie 180 stopni 8-)
Do cięcia ustrojstwo używa specjalnych ostrzy, sprzedawanych w różnej wielkości opakowaniach, ja fundnąłem sobie 100szt:
Obrazek
tak wygląda pojedyńcze ostrze:
Obrazek
Dużo cieńsze niż skalpel bo tylko 0,22 mm, można tym używając tankowej metody ciąć paseczki o szerokości 0,1mm 8-)
Mnie sie podoba i jak widać po śladach cięcia na desce - używam dość często ;)
Producent dał podziałkę kątów cięcia do 20 stopni ja potrzebowałem kiedyś jakieś tam 12 z groszami to sobie linię ołówkiem domalowałem co widać na zdjęciu ;)
Solidnie zbudowane, nic się nie gnie, nie giba na boki, cięcia są powtarzalne.
tak, jestem #ponurymodelaż
Awatar użytkownika
timi

Re: gilotynka do cięcia paluszków i nie tylko

Post autor: timi »

Czesio coś podobnego ostatnio mi wydrukował:p
Tylko czasu jeszcze nie było żeby złożyć
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Awatar użytkownika
grzegorz75

Post autor: grzegorz75 »

Chcieliście , to też napiszę . Dużo ludzi pisało na PW i się skarżyli , żebym pokazał . Ci z zagranicy co patrzą , też prosili . Ja mam taką i też super tnie i ostrza są do takiej jak pokazał ArkadjuŻ . Chcieliście - to macie :

Obrazek
Awatar użytkownika
TGMJ

Post autor: TGMJ »

burżujskie fanaberie, prawdziwy modelarz złożyłby coś takiego z karty telefonicznej, puszki po piwie i starej skarpety.
Awatar użytkownika
potez

Post autor: potez »

A tu jak to recydywne lepiej wykorzystywać ;) https://www.youtube.com/watch?v=LugDRj1 ... NzAxMjAxNg
tak, jestem #ponurymodelaż
ODPOWIEDZ

Wróć do „Recenzje/Nowości”