SuperModel

Inboxy, zapowiedzi
Jaho63

Re: SuperModel

Post autor: Jaho63 »

tankmania pisze:Łatwo być "patriotą" Ruskowi albo USAmanowi
Albo Miro co to serbskie albo jugosłowiańskie lepi? ;)
tankmania pisze:ale jeżeli interesuje się lotnictwem i robi polskie bo jest Polakiem to mi na masochizm zakrawa
Paw, przypomnę tylko Twoje motto - niech każdy sobie skrobie, co chce.
tankmania

Post autor: tankmania »

Jaho63 pisze: Paw, przypomnę tylko Twoje motto - niech każdy sobie skrobie, co chce.
i nie zmieniam zdania, ale zdanie mogę mieć.
Nie piszę głupki, co Wy robicie? Durnie i szowniści!

Po prostu mnie to dziwi. Co w tym złego? Nikogo nawet nie namawiam żeby robił inaczej niż robi.
spiton

Post autor: spiton »

tankmania pisze:Łatwo być "patriotą" Ruskowi
Ruskowi to akurat trudno. Jeśli w uproszczeniu patriotyzm to "miłość " do własnego kraju, to w przypadku ruskich jest to ostre zboczenie ,-)). I ilość typów militarnych maszyn nie ma tu nic do rzeczy.
Jaho63

Post autor: Jaho63 »

Ja, ja, her gutt. ;)
Ja wprawdzie sam robię (jak robię) w malowaniach z jak największego wygwizdowa, ale kiedy np. germańskie fligry robią Finowie, Szwedzi, Ruski, Czesi, Francuzi, Hiszpanie, Węgrzy, Duńczycy, Słowacy i w pizdu pozostałych nacji. To jak część polskich modelarzy robi polskie samoloty (nawet te drewniane chujozy, na których nikt nic nie zestrzelił ;) ) to moim zdaniem jest dobre.
spiton

Post autor: spiton »

Jaho63 pisze: drewniane chujozy
lubię to
tankmania

Jaho63 pisze:Ja, ja, her gutt. ;)
Ja wprawdzie sam robię (jak robię) w malowaniach z jak największego wygwizdowa, ale kiedy np. germańskie fligry robią Finowie, Szwedzi, Ruski, Czesi, Francuzi, Hiszpanie, Węgrzy, Duńczycy, Słowacy i w pizdu pozostałych nacji. To jak część polskich modelarzy robi polskie samoloty (nawet te drewniane chujozy, na których nikt nic nie zestrzelił ;) ) to moim zdaniem jest dobre.
Janusz, dla mnie wszystko jest lepsze od germańskich i nie ma w tym żadnej nienawiści ani czegoś tam. Mam po prostu przesyt, bo o ile teraz ktoś uważa, że ludzie lepią niemszczyznę to nie chciałby wiedzieć co było 20-30 lat temu. To samo tyczy się spitów itp. jak napiszę, że widziałem spitów sklejonych z 500 to chyba niewiele przesadzę (na żywo). Polskich byłą pewnie połowa, BoB to pewnie 40%, a Afryka i daleki Wschód góra 20.

Teraz wydaje mi się, że młodzi już są bardziej kreatywni w wyborze modeli, ale też mają w czym wybierać bardziej niż kiedyś.
Awatar użytkownika
Arcturus

Post autor: Arcturus »

KFS-miniatures pisze:
Arcturus pisze:Mam tylko zastrzeżenia do tekstu, który jest bardzo lakoniczny i
właśnie dlatego o czechów pytałem, bo zazwyczaj są achy i ochy na te ich relacje z budowy, tylko jakoś niejak sie to ma do wygłaszanych jednoczesnie zastrzeżen, ze artykuły w supermodelu mało wnoszą. już bardziej lakoniczie niż czesi to sie pisać nie da (pamietam jakiegoś mesia, z wnętrzem od zera wydłubanym niemal całym, a opis tej pracy był skwitowany dwoma zdaniami).
No właśnie, dla mnie wartościowe pismo to tekst i dobre zdjęcia do tego (a SM ma naprawdę dobre zdjęcia, podczas gdy w ostatnich widzianych przez mnie MiniReplikach wciąż dużo było fotek robionych z fleszem - pokazujących co mają pokazać, ale mało plastycznie i efektownie), a nie dobre zdjęcia i krótki tekścik niewart czytania, bo nie ma w nim szczegółowego opisu technik oraz przeróbek (najlepiej z odnośnikami do dokumentacji).
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

Arcturus pisze:dobre zdjęcia i krótki tekścik niewart czytania, bo nie ma w nim szczegółowego opisu technik oraz przeróbek
nie chcę, zeby to było poczytane, jako obrona supermodelu, i to na zasadzie 'a u was to murzynów biją', ale powyższy opis dośc dobrze pasuje do większości zagranicznych magazynów.

mam zatem powazne obawy, że wciąz pokutuje świadomosc, ze jak zagraniczne, to lepsze.
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

KFS-miniatures pisze:mam zatem powazne obawy, że wciąz pokutuje świadomosc, ze jak zagraniczne, to lepsze.
Zagraniczne mają efektowniejsze okładki, nie umiem tego racjonalnie wyjaśnić i nawet się na to nie silę ( to zagadnienie dla PR-owców ) ale okładki zachodnich pism modelarskich są bardziej "kuszące" niż SM.
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
tankmania

Arkady72 pisze:
KFS-miniatures pisze:mam zatem powazne obawy, że wciąz pokutuje świadomosc, ze jak zagraniczne, to lepsze.
Zagraniczne mają efektowniejsze okładki, nie umiem tego racjonalnie wyjaśnić i nawet się na to nie silę ( to zagadnienie dla PR-owców ) ale okładki zachodnich pism modelarskich są bardziej "kuszące" niż SM.
Nie tylko okładki, wnętrze też moim zdaniem. Może to wynka z tego co Roman pisał, ale w większości zagraniczne gazety mają moim zdaniem lepszych fachowców od DTP. A może wynika to z oszczędności bo nie wierzę, że w Polsce fachowców nie ma.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Recenzje/Nowości”