Schemacik jest tak narysowany, że nie wymaga opisu.
Nie ma dużej różnicy czy czołg wisi na suwnicy, czy stoi na podłożu. Niemniej czołg wiszący na suwnicy nie klapnie na tyłku, a efekt ugięcia koła jezdnego będzie mniejszy.
w górę czy w dół?
Re: w górę czy w dół?
Nie no schemacik Seby mnie rozczulił aż zasmarkałem się ze śmiechu.
Choć tak prawdę powiedziawszy nie uwzględnia zmniejszonej siły ciążenia spowodowanej faktem, że kierowca połowę ropy opierdzielił na lewo klientom.
Choć tak prawdę powiedziawszy nie uwzględnia zmniejszonej siły ciążenia spowodowanej faktem, że kierowca połowę ropy opierdzielił na lewo klientom.
Tyle, że jeżeli kierunek obrotu koła jest A to B' jest siła = 0.spiton pisze:Schemacik jest tak narysowany, że nie wymaga opisu.
Nie ma dużej różnicy czy czołg wisi na suwnicy, czy stoi na podłożu. Niemniej czołg wiszący na suwnicy nie klapnie na tyłku, a efekt ugięcia koła jezdnego będzie mniejszy.
Pojazd pójdzie w górę. Wynika to z kinematyki schematu. Można to przyrównać do działania wciągarki.
-
Jaho63
Jednak bardzo bym prosił wyjaśnić złe oznaczenia strzałek przy poprzednim schemacie, traktującym ten sam kierunek obrotu gąsienicy (czy jazdy) z napędem raz z przodu raz z tyłu?
A potem zajmiemy się tą nową sytuacją? Proszę Spiton. Bo zaczynam się czuć jak na lekcji fizyki w pierwszej klasie podstawówki.
A potem zajmiemy się tą nową sytuacją? Proszę Spiton. Bo zaczynam się czuć jak na lekcji fizyki w pierwszej klasie podstawówki.
-
spiton
Amen. Dlatego jest to siła B ', bo dotyczy przypadku B ,-))tankmania pisze:Tyle, że jeżeli kierunek obrotu koła jest A to B' jest siła = 0.spiton pisze:Schemacik jest tak narysowany, że nie wymaga opisu.
-
spiton
Byłem olimpijczykiem z fizy. Drugi w województwie ,-))Jaho63 pisze: Bo zaczynam się czuć jak na lekcji fizyki w pierwszej klasie podstawówki.
-
Jaho63
O Boziu. A jakie to województwo?spiton pisze:Byłem olimpijczykiem z fizy. Drugi w województwie ,-))
Nie Spiton, nie chce Cię obrażać i wiem, że tak się robi w mediach, ale proszę kolejny raz dokończmy pierwszy temat? Wklej ten mój dupowaty schemacik i opisz co jest źle. Bardzo mnie ciekawi jak to sobie poukładałeś.
-
Slash
A nie będzie wam głupio jak Kamil zrobi dioramę ze zluzowaną liną

-
Jaho63
Slashu ale lina Kamila już dawno nie ma z tym nic wspólnego.
Widzisz też się wpisujesz w to... poprawianie i pouczanie innych.
Ja rozumiem że:
A - nie rozumiesz o czym mówimy
B - wali Cię to zupełnie
Tylko, że widzisz. Jak dwóch, kilku gości o czym tam sobie nawija, a podchodzi z boku gostek i mówi, że jego to nie interesuje, to...
Choć szczerze to zaczynam być zmęczony i faktycznie chyba to oleję.
Widzisz też się wpisujesz w to... poprawianie i pouczanie innych.
Ja rozumiem że:
A - nie rozumiesz o czym mówimy
B - wali Cię to zupełnie
Tylko, że widzisz. Jak dwóch, kilku gości o czym tam sobie nawija, a podchodzi z boku gostek i mówi, że jego to nie interesuje, to...
Choć szczerze to zaczynam być zmęczony i faktycznie chyba to oleję.