w górę czy w dół?

Niegroźnie
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Re: w górę czy w dół?

Post autor: KFS-miniatures »

ja sie pogubiłem w waszych dywagacjach, bo fizyka to nie jest mój konik, czyli hobi, ale zapominacie chyba o samej gąsienicy, która w zaleznosci od pojazdu pewnie potrafiła w całosci koło tony ważyc. szarpnięcie takiego kawała mięcha tez wyzwala pewne siły niezbyt zgodne z grawitacją i kierunkiem jazdy.
druga sprawa, to zdefiniowanie ciągłości efektu. inne ulożenie będzie przy pierwszym 'szarpnięciu', inne przy jednostajnym i ciągłym ciągnięciu.
nie licząc tefo, jak pdatne na poszczególne siły będą resory/wałki skrętne kól nośnych
Jaho63

Post autor: Jaho63 »

Paulo mylisz moment bezwładności startującego Porschaka z poruszeniem stalowego kolosa. Nie chodzi tu o samą siłę bezwładności, tylko o bezwład masy całego pojazdu, który zanim ruszy z miejsca, zmusza przednie koło Tygrysa do lekkiego wspięcia się w górę po gąsienicy! No filmy chyba oglądasz?
Kutwa nie wierzę, że się o to spieramy! :lol: :lol:
Kamil nie. Przy tych mocach silnika i uwiązanej dupie, ciężar gąsienicy ma marginalne znaczenie.
Slashu, kochany stawiaj isky po każdym moim poście, zostaniesz na pierwszym! ;)
tankmania

Post autor: tankmania »

Kurwa ja już nie mam siły na tłumaczenie.

Zaczynam miło wspominać PWM. Kłóda na wątek i wszystkim wpierdolić bany!

Bo tak!
Jaho63

A, to ja już mówiłem, pogimnastykować się luz, ale jak wątroba boli to pierdolić to. Ja swoje wiem. ORGANOLEPTYCZNIE. Widziałem to na własne oczy, zastanawiałem i rozkminiałem mechanikę. A to są dopiero pierwsze kroki. Kombinacje były przy napinaniu/skracaniu gąsienic napędem, przy przeciąganiu elementów pod kątem, przez wielokrążki, dla zwiększenia siły pojazdu... :lol: :lol: :lol: :lol:
Ty też wiesz swoje. Pogadać o tym można, ale jeśli ma być od tego ból głowy to spoks. Luli, luli laj. ;)
Ja gadam tylko do momentu jak mam wrażenie, że ktoś chce! I tu i na PWM! :lol: :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony śr 15 sie 2012, 00:23 przez Jaho63, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robert P

Post autor: Robert P »

tankmania pisze:Kurwa
I to jest jedyny sposób aby się nie potrzebnie nie podniecać :D
spiton

Post autor: spiton »

tankmania pisze:...zawsze moment bezwładności odchyli do tyłu/podniesie przód, to tylko kwestia które resory są bardziej podatne na odkształcenie. To tylko siła bezwładności, nie ma nic wspólnego z liną i mocowaniem z tyłu.
amen
spiton

KFS-miniatures pisze:ja się pogubiłem w waszych dywagacjach
Kamil, u ciebie lina idzie do góry, Jak wrzucisz jedyne i dasz gaz, to dupa idzie w górę. Bo lina ja unosi. Gąsienice buksują, a dupa w górze.
spiton

10 stron pierdalneliśmy na ten temacik. Niezła schiza ,-))))
Jaho63

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Niskie stężenie”