w górę czy w dół?

Niegroźnie
Jaho63

Re: w górę czy w dół?

Post autor: Jaho63 »

Maciej. Musisz uwierzyć, to zależy od ilości zwojów mózgowych. ;) :lol: :lol:
tankmania

Post autor: tankmania »

mac eyka pisze:Chłopaki 107 postów o opuszczaniu i podnoszeniu dupska.
Pełen szacunek.
Proponuje dodać jeszcze zagadnienia ruchu posuwistego obiektu.
Odejmij swoje trzy, to da 104 o podnoszeniu dupska i 3 amatorskiej psychoanalizy userów.

Jaho63 pisze: Paweł. Internet internetem, ale nie mów mi, że dalej tak sobie gadamy? Mam podrzucić cytaty? ;)
Dokładnie gadamy, powinieneś się już mnie nauczyć za te kilka lat. :lol:

A to, że rysujesz strzałki z jakiegoś kapelusza wyciągnięte i robisz z tego dowód, to insza inszość... ;)

Nie lubię tych emotikonek i zapominam o nich często, wrzuć na luz z moim napinaniem.
Jaho63

tankmania pisze:Dokładnie gadamy, powinieneś się już mnie nauczyć za te kilka lat.
W takim razie luz. Ja to wiem na 1000% ;) , więc kwestią jest jedynie zrozumienie. Mam nadzieję, że jakiś magister-inżynier wystarczy, żeby wyklarować te kapelusze. ;)
tankmania

Jaho63 pisze: Sebek. Wytłumacz w takim razie konkretnie dlaczego czołg się porusza. Gdzie działają siły?
Janusz, a dlaczego samochód się porusza? Też narysujesz siły wewnątrz pojazdu, korbowody, przekładnie i inne? Do poruszania względem powierzchni jest tylko jedna siła. Obwodowa gąsienic, reszta to "przekładnie" wewnątrz pojazdu.
Jaho63

tankmania pisze:Obwodowa gąsienic, reszta to "przekładnie" wewnątrz pojazdu.
Przypominam tylko, że "problem" dotyczy tego, czy przy napędzie przednim pojazd podrywa przód a tylnym przysiada tył. Nie ogólnej zasady poruszania się pojazdów gąsienicowych.
Zrozum Paweł. Właśnie ten luz robiący się pomiędzy ogniwami tworzy rozdział sił. Gdyby jakimś sposobem gąsienica była jednolita, np. gumowa (ale taka nierozciągliwa) to zjawisko to byłoby może nie całkowicie, ale mniej zauważalne. Przy normalnych ogniwach tak właśnie jest.
Prosiłem Spitona aby ten "prosty" układ opisał. Bo ja wiem, że to jest kompletnie inny układ sił niż przy kole.
spiton

Post autor: spiton »

To jest trochę jak spór PO z PIS. Istotą jest sam spór ,-))
Jaho63

spiton pisze:To jest trochę jak spór PO z PIS. Istotą jest sam spór ,-))
Jeżeli tak jest. Czyli dwie strony dyskutują o jakimś problemie, a reszta patrzy jak sroka w gnat, bez pojęcia o czym gadka, wtrącając jedynie swoje mądrości ludowe, to faktycznie zasługujemy na te PO i PiS. :lol: :lol: :lol:
tankmania

spiton pisze:To jest trochę jak spór PO z PIS. Istotą jest sam spór ,-))
Czasem trzeba być widzem, czasem aktorem, a jeszcze czasem... reżyserem... 8-)
mac eyka

Post autor: mac eyka »

To ja teraz taką drobną mądrość ludową wtrącę.
Po pierwsze primo wątek ten rozpoczął Kamil zapytaniem czy tył pojazdu pójdzie do góry czy też usiądzie ku dołowi.
Po drugie primo Kamila chyba już to dawno nie interesuje bo pokazał takie oto zdjęcie
Obrazek

Jaki zatem wniosek się nasuwa.
Że mamy do czynienia z klasyczną sztuką dla sztuki jak to mawiał zaprzyjaźniony rzeźnik wymachując toporem nad świeżą półtuszą.
tankmania

mac eyka pisze: Jaki zatem wniosek się nasuwa.
Że mamy do czynienia z klasyczną sztuką dla sztuki jak to mawiał zaprzyjaźniony rzeźnik wymachując toporem nad świeżą półtuszą.
I co należy z tym zrobić? Zgłosić gdzieś? Zamknąć kogoś w komórce? Wysadzić w powietrze jakiś dom publiczny? Napisać do Radia Maryja? Rzucić ekskomunikę na kogoś?

Bo jak rozumiem to jest niepokojące i coś z tym trzeba zrobić!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Niskie stężenie”