[W] Różne takie

Moderator: Arcturus

Awatar użytkownika
Arcturus

Re: [W] Różne takie

Post autor: Arcturus »

Pokłosie Warsztatów - OOB. Strasznie mi się ten pokrak podoba i wreszcie położyłem na nim swoje brudne łapska. Model fajny, choć nie bezproblemowy. Przód jest poszatkowany (wielowersyjność) i jest trochę pracy.
Obrazek
Obrazek
Co do malowania, nie podjąłem jeszcze decyzji...
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiewiór

Post autor: Wiewiór »

Ten mocniejszy prcentowo przemawia.....czerwone gdzie sie nie pojawi...tam ssie.
Naprawde uroczy pokrak :piwo:
Obrazek
Obrazek
karolkonw

Post autor: karolkonw »

oo ladnie a jak to oszklenie Artur?
Awatar użytkownika
Arcturus

karolkonw pisze:oo ladnie a jak to oszklenie Artur?
Przykleiłem bez poprawek. Nie widać tego. Zresztą zdjęcia pokazują, że tam były czarne wystające uszczelki, jak wymyślę jakiś patent, to wcisnę tam jakaś imitację takowych.
Właśnie dziś zamontowałem główne oszklenie, jest z tym trochę gimnastyki.
Awatar użytkownika
Arcturus

Z główną szklarnią jest trochę zabawy - tam, gdzie wypada połączenie w w modelu, w rzeczywistości powinno być na gładko A jako że pasowanie było umowne, to jest z ty trochę zabawy.

Obrazek
Awatar użytkownika
hacz
Kontakt:

Post autor: hacz »

Tu masz troszeczkę inspiracji ze świata.
http://haggismodels.blogspot.com/search ... inate=true
Awatar użytkownika
Arcturus

hacz pisze:Tu masz troszeczkę inspiracji ze świata.
http://haggismodels.blogspot.com/search ... inate=true
Apage, Satanas! Miał być ekspresowy i na luzie, a już mnie kuszą wraki itp :) Choc chyba połowa galerii Wessexów, które widziałem, to właśnie opuszczone truchła - to mnie (na razie) powstrzymuje. Na razie wyszlifowałem nos na gładko i robię porządne nitowanie. Pasowałoby całość tak zaszpachlować, jak zrobił ten koleś. Tu rację miał Potez - lepiej, jak nie ma na modelu żadnego fabrycznego nitowania, bo wtedy można od razu robić jak trzeba. A tak to trzeba szpachlować, to co jest, zanim się zrobi coś do ludzi...
Awatar użytkownika
timi

Post autor: timi »

Rób czerwonego!
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Awatar użytkownika
Arcturus

Prace przy Wessexie trwają; złamałem się i zakupiłem blaszke Edka "exterior". Droga, ale zawiera sporo drobnych elementów, które powinny wzbogacić model i moje słownictwo, gdy się będą odłamywać. Właśnie zamontowałem podwozie i położyłem bobaska spać.
Obrazek

Jako, że zdecydowałem się na malowania a la indor, mam pytanie: czy ktoś rozkminiał ten Rafowski Grey Blue? NAwet na Britmodeller nie znalazłem gotowej odpowiedzi, jakiego akryla można by wziąć bez mieszania...
Obrazek
Awatar użytkownika
Arcturus

Mój Wessex-prosto-z-pudła powoli, ale robi się. Montaż blaszek, drucików itp. sporo zajmuje, trzeba być ostrożnym, żeby się to wszystko nie pourywało. Jednak prawdziwy Wessex, wolny od dyktatury carycy aerodynamiki, pełno miał rożnych wystających dynksów i staram się je odtworzyć. Mam nadzieję, że opłaci się ;)

Obrazek
Obrazek

No i ja też robię sobie Hiena :)

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arcturus”