Wiadomo, to najmniejszy problem z tymi kalkomaniami, pokazałem to tylko dla beki. Gorsze są napisy, np. Royal Navy Rescue na czerwonym ogonie jest jakoś o połowę za małe. Zabrakło mi determinacji, żeby bawić się w maski albo wydruk kalkomanii na zamówienie. A teraz zamiast miniatury będę miał tylko zabawkę politechniczną.potez pisze:Tutaj akurat to bym sobie wyciał dwa prostokąty w żółtej taśmie tamki i poleciał farpkom...
ale może Kolega atlas się do nas zapisze i będzie miał bardziej kreatywne pomysły?
[W] Różne takie
Moderator: Arcturus
Re: [W] Różne takie
- Ojciec Dyrektor
- Kontakt:
Ładnie wychodzi, chociaż samo śmigło brzydkie jak noc.
Ciesze się niezmiernie, że wybrałeś to malowanie. Mam nadzieję że zdążysz na Bytom 
Postanowiłem pieprzyć miniatury i poprzestać na politechnicznych zabawkach.
Cudo wychodzi.
Cudo wychodzi.
Ostatni miesiąc nie sprzyjał modelarstwu, a jak już miałem chwilę czasu i sił, to rzeźbiłem plastik, bo do wykończeniówki nie miałem weny. Tak więc Folgore dostał żywiczny chwyt i blaszki z nowego edkowego zestawu:

Wyprowadam dwumiejscowego ełrofajtera; bryłą jest, skrzydła ponitowane:

Wyprowadzam też judeofrancuskiego miraża:

a Wessex zwashowany czekał na wenę, i się doczekał - będzie kończon:

Wyprowadam dwumiejscowego ełrofajtera; bryłą jest, skrzydła ponitowane:

Wyprowadzam też judeofrancuskiego miraża:

a Wessex zwashowany czekał na wenę, i się doczekał - będzie kończon:

- KFS-miniatures
- Kontakt:
Niepotrzebnie się wycofujesz.
Rób dalej swoje warsztaty, na pewno będą komentowane przez forumowiczów.
Zazdraszczam chęci dłubania przy gniocie ojrofajterze, mój mnie na razie pokonał 
Pzdr Paweł
Dziękuję, wsparcie jest mi bardzo potrzebne, nie umiem modelować jak jest pusto w pierwszym rzędzie i nie czuję zapachu spalonego popcornu o świcie...KFS-miniatures pisze:Niepotrzebnie się wycofujesz.
No jest to kawał kloca, wieki temu Kuba Galicki, o ile pamiętam, w Super MOdelu opisywał budowę jednomiejscówki i chwalił, jaki to fajny modelPawelG. pisze:Zazdraszczam chęci dłubania przy gniocie ojrofajterze, mój mnie na razie pokonał
I to jest dobry punkt mysleniaArcturus pisze:Po raz kolejny sobie obiecuję, że na przyszłość tylko Tamijunia i Hasegawunia.
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
- Krocionorzec