no tamka do pędzla sie umiarkowanie nadaje, a już szczególnie metaliczny kolor, a najśmieszniej bedzie, jak ją zaczniesz z vallejo mieszać. gunmetal i steel kup valejo model colorSpotter pisze:1. Do zrobienia działa potrzebuję: czarny mat (mam), gun metal (mam od Tamki) i jeden z dwóch kolorów "Steel" od Vallejo (do kupienia)
nie dziaduj. kup cały zestaw. wystarczy co do konca życia, a zasadniczo w zaleznosci od potrzeb przydają sie wszystkie kolorySpotter pisze:2. Do zrobienia trzonka drewna starczy zestaw od Life Color, czy może tylko któreś z farb w zestawie? KFS, prośba o mały tutorial jak malować drewno
tak, jak sugeruje rys historyczny i zdjęcia archiwalne. pewnie albo czarny, albo oksydowanySpotter pisze:3. Jak pomalować celownik?
metod jest wiele, zalezy jak bardzo szałowo chcesz zrobić. ale generalnie metalizer powinien dać radę. jeśli jednak miał bys cos kupowac, to polecam vallejo metal color silver. nie widziałem osobno, ale AK139 Aluminium Chipping jest tesz fajneSpotter pisze:4. Jak zrobić lusterko? Jakiś metalizer, czy może są inne sposoby?