Sd. Kfz. 7/2 Flak 37 Dragon 1/35

Lista kategorii: Pojazdy wojskowe Pojazdy wojskowe - Warsztaty

Moderator: Spotter

Awatar użytkownika
Spotter

Re: Sd. Kfz. 7/2 Flak 37 Dragon 1/35

Post autor: Spotter »

No to podziałałem siuwaksami. Sześć różnych poszło na pojazd i jakoś to wygląda. Jak dla mnie, to osiągnął poziom który mi się podoba. Ale oczywiście mogę się mylić. Co dalej?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

to teraz chyba pora na splasze i błoto.
jedne i drugie mozesz smiało mieszac z innymi siuwaksami olejnymi, zeby zmienic ich kolor. white spiritem je mozesz zmywac i rozprowadzac.
aplikujesz to to szczoteczką do zębów albo zdmuchujesz z pędzla. zacznij od splaszy. potem mozesz dołozyc pędzlem gęstego błota tu i ówdzie, i znowu to splaszami lekko przykryc. i innymi siuwaksami.

Obrazek
Obrazek

i jak zwykle, etapami, warstwami
Mud jak wysycha zazwyczaj ma gładką powierzchnie. wystarczy wtedy wziac wykałaczkę, igłe, albo nawet ostrzem skalpela podrapac, tak by dostało faktury zaschniętej ziemi.
zacznij od wnętrza błotników, bo tam musi byc najwiecej najebane, a bedziesz miał mozliwosc sprawdzenia jak sie te siuwaksy zachowują
Awatar użytkownika
Spotter

Dzięki. No to działam i zobaczymy co wyjdzie. Zrobię błotniki na próbę i zobaczymy jak wyjdzie.
Awatar użytkownika
Spotter

Pierwsze koty za płoty, zabawa z błotkiem za mną. Póki co próba na przednich błotnikach - koła wiele zakryją. Czy to jakoś wygląda, czy może jak kupa? Zastanawiam się, czy nie dodać jeszcze kilku splashy. Bo generalnie poszły splashe i gęste błotko, wszystkie odcienie (jakie mam).
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Spotter

Ok, przyjąłem. Postaram się to jakoś podrapać, aby zmienić fakturę. Ale dalej syfić pojazd od spodu?
Awatar użytkownika
Spotter

Dobra, spróbuję usunąć. Jak długo to schnie? Bo nie wiem czy dzisiaj zdążę a jutro wyjeżdżam na dwa dni.
Awatar użytkownika
Spotter

Już nie chce schodzić. Coś pokombinuję. Na szczęście gówno tutaj będzie widać, to se mogę eksperymentować.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Spotter”