Sd. Kfz. 7/2 Flak 37 Dragon 1/35

Lista kategorii: Pojazdy wojskowe Pojazdy wojskowe - Warsztaty

Moderator: Spotter

Awatar użytkownika
Spotter

Re: Sd. Kfz. 7/2 Flak 37 Dragon 1/35

Post autor: Spotter »

Coś pokombinowałem:
Obrazek
Obrazek

No i podziałałem przy gąsienicy. Jeszcze nie gotowa, bo trzeba wetrzeć metalizer a później zająć się poduszkami gumowymi. Właśnie, jak zająć się poprawnie gumą?
Obrazek
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

błoto technicznie juz lepiej, ale porozbijaj okrągłe kropelki, szczególnie te wieksze. no i nadal jes tego duzo za duzo.szcególnie w kontekscie tego, w jakim stanie masz gąsienice. a skoro o gąsienicach mowa, to gume zacznij od pomalowania nakłądek mocno rozcienczoną bardzociemnoszarą farbą. jakimś nato black, albo german gray z niewielką ilością czarnej farby. oczywiscie winylem. i tak ze dwa razy. a potem poprodzisz podobnie jak samą gąsienice, przy czym od razu w trakcie brudzenia bedziesz scierał syf z najbardziej eksponowanych poworzchni i krawedzie. najlepiej palcem..
Awatar użytkownika
Spotter

Ok, nadkola może trochę za dużo, ale widać nie będzie. Resztę zrobię w takim razie delikatniej. Kropki postaram się podrapać skalpelem.
Co do gąsienic - może być rubber black od Tamki? Taki fajny kolorek jest z niej. Ewentualnie myślałem czym później rozjaśnić kanty, ale to mi chyba właśnie podsunąłeś pomysł :)
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

kanty to wręcz przeciwnie, przyciemnic by nalezało, na zasadzie pokazania zdartej przez podłoze gumy. ruber black z tamki jest ok, tylko do pedzlowania rozciencz to spirytusem
Awatar użytkownika
Spotter

Czyli jak, pomalować, usyfić a później jeszcze czarnym po kantach? Bo jak zrobię odwrotnie, to syfienie zakryje te czarne kanty. Czy odpuścić te czarne kanty i tylko usyfić?
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

KFS-miniatures pisze:poprodzisz podobnie jak samą gąsienice, przy czym od razu w trakcie brudzenia bedziesz scierał syf z najbardziej eksponowanych poworzchni i krawedzie. najlepiej palcem..
Awatar użytkownika
Spotter

Starałem się tym razem syfić mniej, niż nadkola. Czyli generalnie tylko trochę pociapać splashami. Efekt jak widać poniżej. Co poprawiać, co zmieniać?
Obrazek
Obrazek

Zrobiłem też gąski i przednie koła. Mam nadzieję, że jest ok. No, gąsienice jeszcze czekają na metaliczny pigment.
Obrazek
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

idziesz w dobrym kierunku. rozbij kropki. za bardzo widac, ze są kropkami, okrągłymi jak kropki na plecach biedroneczki
Awatar użytkownika
Spotter

Postaram się, ale kuźwa to już tak z tydzień leży. A co dalej?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Spotter”